Live acumObservator 12
Prime Time 20:30Poftiţi pe la noi: Poftiţi la circ

Gata, e oficial! Cartelele telefonice prepay, cumpărate doar cu buletinul! Ce se va întâmpla cu cele vechi

cartele mobile, doar cu buletinul

Persoanele care doresc să achiziționeze cartele tip prepay trebuie să prezinte buletinul, începând de la 1 ianuarie 2020, potrivit măsurii care a fost aprobată de Guvernul Dăncilă.

Astfel, începând cu 1 ianuarie 2020, orice cartelă prepay nu va mai putea fi comercializată decât prin identificarea cu buletinul a utilizatorului final.

Citește și: Update. Cartela și telefonul Alexandrei Măceșanu au fost gasite în parcul din Caracal, alături de cel după care s-a sunat la 112

De asemenea, între 1 ianuarie şi 1 septembrie 2020, autorităţile şi operatorii de telefonie vor desfăşura o campanie de informare a posesorilor de cartele achiziţionate anterior fără buletin, iar dacă aceştia nu se vor înregistra până la 1 septembrie 2020 în sistemele de telefonie mobilă, cartelele respective nu vor mai funcţiona.

Această măsură este una dintre cele 14 care au fost anunțate la începutul lunii august, de către secretarul de stat Raed Arafat, pentru îmbunătățirea sistemului de urgență 112.

Citește și: Detalii explozive despre telefonul Luizei: "Cineva are telefonul sau cartela fetei"

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă a precizat atunci că furnizorul de telefonie mobilă va divulga numele şi datele proprietarului cartelei prepay doar în cazul apelării numărului 112. ”Deci numai când se apelează numărul 112, atunci furnizorul de telefonie mobilă divulgă numele şi datele proprietarului cartelei Prepay. Aşa este prevăzut în ordonanţa de urgenţă, care este propusă ca draft în acest raport”, a completat Arafat, potrivit Adevărul.ro.

Recomandari