Antena Căutare

Câți bani ajunge să câștige un livrator de mâncare în România, în 2024: „Dacă lucrezi 10 ore pe zi, poți face 30 de livrări”

Un livrator de mâncare din România a povestit cât muncește pe zi, câte livrări face și câți bani ajunge să câștige într-o săptămână.

Galerie
Un livrator de mâncare din România a povestit cât muncește pe zi, câte livrări face și câți bani ajunge să câștige într-o săptămână | Shutterstock

Un român care a lucrat 18 ani în Italia ca șofer pe TIR a revenit în România și lucrează acum ca livrator de mâncare. Bărbatul a povestit într-un interviu cât ajunge să câștige din această meserie.

Cei mai muncitori, care lucrează și 10 ore pe zi, fapt care le permite să realizeze undeva la 30 de livrări, ajung să primească o sumă frumușică. Bărbatul a povestit că într-o săptămână bună a reușit să încaseze 3.000 de lei net. Desigur, banii variază în funcție de numărul de comenzi.

Cât ajunge să câștige un livrator de mâncare în România

„Dacă lucrezi 10 ore pe zi, poți face 20-25 sau chiar 30 de livrări pe zi. Au fost zile când am făcut peste 30 de livrări pe zi, iar atunci se dau și bonusuri frumoase. De exemplu, la 60 de livrări primim 300 de lei bonus.

Articolul continuă după reclamă

Fără să pun cheltuielile pe benzină, ulei și celelalte taxe și impozite, ca idee, într-o săptămână am făcut 3.600 de lei. Asta a fost la sfârșitul anului trecut. De aici trebuie scoase cheltuielile pe taxa de aplicație, impozite. Hai să zicem că rămâi cu 3.000 în mână.

Dar asta nu se întâmplă de fiecare dată: s-ar putea ca într-o săptămână să n-ai atât de multe comenzi. Sau să nu lucrezi 10 ore. De exemplu, ieri am făcut 265 de lei, iar alaltăieri, 230 de lei", a povestit românul pentru media9.ro

Bărbatul a povestit că la meseria de livrator i se pare bine că programul este flexiil.

"Ce e bine la meseria asta este că poți să-ți iei câte ore vrei să lucrezi pe zi. Dacă vrei 10 ore, lucrezi 10 ore. Dacă vrei trei ore, lucrezi trei ore. Intri în aplicație, o deschizi și îți iei orarul. Totul e flexibil. Anume: dacă vreau să anulez două zile pentru că am anumite chestiuni de rezolvat, o pot face fără nicio problemă.

În plus, nu-ți trebuie o calificare anume să ajungi aici. Sunt tineri de 18-20-25 de ani care fac jobul ăsta, chiar și studenți, dar și oameni în vârstă, de 60 de ani și peste", a mai spus bărbatul pentru sursa menționată anterior.

Și bacșișurile diferă de la om la om, dar reprezintă și ele o sursă de venit.

„Unora le place de tine că le-ai adus mâncarea caldă și-ți dau mai mult decât au comandat. Adică au comandat de 15 lei, dar îți dau 30. Dar sunt alții care îți cer și 50 de bani rest. Oricum, ăsta e un job care s-a înființat în pandemie. Meseria asta a fost o „gură de aer” și pentru studenți, și pentru persoanele în vârstă, chiar de 60 – 70 de ani. În caz că nu te mai primește nicio firmă”, a mai povestit bărbatul.

Românul a revenit în țară în 2018, când a încercat mai multe meserii. În cele din urmă, în 2021 a început să fie livrator de mâncre.

Un doodle special de la Google marchează 16 ianuarie 2024, Ziua Profesorului. Unde e vizibil... Cum se împarte moștenirea unei persoane decedate. Ce trebuie să știi despre moștenirile din 2024...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Super Neatza, 10 ianuarie 2025. Prin ce probe au trecut concurenții la Power Couple România
Super Neatza, 10 ianuarie 2025. Prin ce probe au trecut concurenții la Power Couple România Vineri, 10.01.2025, 10:32
Un 2025 de excepție! Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x