- Marele Premiu de Formula 1™ al Braziliei e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 1 - 3 noiembrie 2024!
- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite începe din 17 noiembrie, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Cazinoul din Constanţa, cea mai reprezentativă clădire de la malul mării se află în plin proces de renovare. După zeci de ani în care prima clădire Art Nouveau din România a fost lăsată în paragină, anul 2020 a venit cu vești bune. Lucrările de renovare a Cazinoului din Constanța au fost demarate, iar acum, vântul puternic din ultimele zile a dezvăluit primele imagini de la începutul lucrărilor.
Primele imagini cu Cazino Constanța, de la începutul lucrărilor de renovare
Pe lângă efectele devastatoare ale furtunii puternice de pe litoral, de zilele acestea, fenomenul meteorologic extrem a venit și cu o surpriză. Rafalele de vând care au ajuns până la 60-70 km/h au sfâșiat bucățile de prelată care ascundeau de ochii curioșilor cele patru turnuri refăcute ale clădirii Cazinoului din Constanța, potrivit funkytravel.ro.
Imaginile au fost publicate pe pagina de Facebook „Cazino Constanța”, care urmărește fiecare pas al reabilitării. Astfel, pot fi văzute în detaliu cele patru turnuri spectaculoase ale clădii cazinoului, o atracție emblematică a litoralului românesc.
Conform proiectului original, lucrările de renovoare ale Cazino Constanța ar fi trebui să fie finalizate chiar anul acesta, însă informațiile recente spun că acestea nu vor putea fi finalizate. Cel mai probabil, clădirea va reintra în patrimoniul municipiului Constanța abia la finalul lui 2024.
Fascinanta poveste a Cazinoului din Constanţa, clădirea unde se destrămau vieţi într-o clipită. De ce se zice că simbolul oraşului este bântuit
Simbol al celui mai mare port al României, Cazinoul de pe faleza din orașul Constanţa a fost ridicat în 1904-1910 la iniţiativa regelui Carol I. Totuși superba clădire a fost inaugurată la 15 august 1910, în prezenţa Principelui Ferdinand, potrivit Historia.ro.
Timp de mulți ani, acesta a fost cel mai mare edificiu de acest fel de pe teritoriul României, oferind jocuri de ruleta, blackjack, baccarat.
La acea vreme, lucrările au costat 1.300.000 de lei, în timp ce acum cele de reabiliatare sunt estimate la 60 de milioane de lei. Holul generos de primire de la parter se continuă cu o scară majestuoasă în trei rampe către etaj. De-o parte şi de alta a scării se găseau un grup sanitar şi biroul administratorului.
Spre Nord, erau spaţii pentru garderobă, bufet cu laborator, sală de lectură, vestiar, două săli de joc şi una de biliard. La etaj era o sala de spectacole, iar de-o parte ș de alta a scenei se găseau foaierul artiştilor şi budoar pentru doamne.
Citește și: Roată Cazino Constanța. Cât costă un bilet și ce panoramă poți vedea
La acea vreme, gurile rele spuneau că că emblema oraşului seamănă cu un dric dacă îl priveşti de sus, iar ferestrele au formă de mormânt ceea ce a dus la apariția unor legende cum că locul ar fi bântuit.
Mai mult, în timpul primului Război Mondial, Cazinoul din Constanța a fost folosit pe post de spital de către Crucea Roșie.
Salman Rushdie, atacat violent în timpul unui eveniment. Îşi va pierde, cel mai probabil, un ochi după ce a fost înjungh... Fața ascunsă a Clujului. Turiștii spun că orașul ”nu pare din România”, dar puțini au cunoscut cel mai rușinos loc al mu...