Antena Căutare

Cazinoul din Constanța, primele imagini de la începutul lucrărilor de renovare. Furtuna a dezvelit noile turnuri spectaculoase

Rafalele de vânt au dezvăluit primele imagini cu turnurile Cazinoului din Constanța. Imagini spectaculoase cu cea mai importantă clădire de pe litoral.

colaj foto cazino constanta Galerie
Rafalele de vânt au dezvăluit primele imagini cu turnurile Cazinoului din Constanța. Imagini spectaculoase cu cea mai importantă clădire de pe litoral. | Shutterstock

Cazinoul din Constanţa, cea mai reprezentativă clădire de la malul mării se află în plin proces de renovare. După zeci de ani în care prima clădire Art Nouveau din România a fost lăsată în paragină, anul 2020 a venit cu vești bune. Lucrările de renovare a Cazinoului din Constanța au fost demarate, iar acum, vântul puternic din ultimele zile a dezvăluit primele imagini de la începutul lucrărilor.

Primele imagini cu Cazino Constanța, de la începutul lucrărilor de renovare

Pe lângă efectele devastatoare ale furtunii puternice de pe litoral, de zilele acestea, fenomenul meteorologic extrem a venit și cu o surpriză. Rafalele de vând care au ajuns până la 60-70 km/h au sfâșiat bucățile de prelată care ascundeau de ochii curioșilor cele patru turnuri refăcute ale clădirii Cazinoului din Constanța, potrivit funkytravel.ro.

Imaginile au fost publicate pe pagina de Facebook „Cazino Constanța”, care urmărește fiecare pas al reabilitării. Astfel, pot fi văzute în detaliu cele patru turnuri spectaculoase ale clădii cazinoului, o atracție emblematică a litoralului românesc.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Citește și: Descoperire uimitoare în interiorul Cazinoului din Constanța. Muncitorii care restaurează clădirea le-au găsit intacte, după 100 de ani

Conform proiectului original, lucrările de renovoare ale Cazino Constanța ar fi trebui să fie finalizate chiar anul acesta, însă informațiile recente spun că acestea nu vor putea fi finalizate. Cel mai probabil, clădirea va reintra în patrimoniul municipiului Constanța abia la finalul lui 2024.

Fascinanta poveste a Cazinoului din Constanţa, clădirea unde se destrămau vieţi într-o clipită. De ce se zice că simbolul oraşului este bântuit

Simbol al celui mai mare port al României, Cazinoul de pe faleza din orașul Constanţa a fost ridicat în 1904-1910 la iniţiativa regelui Carol I. Totuși superba clădire a fost inaugurată la 15 august 1910, în prezenţa Principelui Ferdinand, potrivit Historia.ro.

Timp de mulți ani, acesta a fost cel mai mare edificiu de acest fel de pe teritoriul României, oferind jocuri de ruleta, blackjack, baccarat.

La acea vreme, lucrările au costat 1.300.000 de lei, în timp ce acum cele de reabiliatare sunt estimate la 60 de milioane de lei. Holul generos de primire de la parter se continuă cu o scară majestuoasă în trei rampe către etaj. De-o parte şi de alta a scării se găseau un grup sanitar şi biroul administratorului.

Spre Nord, erau spaţii pentru garderobă, bufet cu laborator, sală de lectură, vestiar, două săli de joc şi una de biliard. La etaj era o sala de spectacole, iar de-o parte ș de alta a scenei se găseau foaierul artiştilor şi budoar pentru doamne.

Citește și: Roată Cazino Constanța. Cât costă un bilet și ce panoramă poți vedea

La acea vreme, gurile rele spuneau că că emblema oraşului seamănă cu un dric dacă îl priveşti de sus, iar ferestrele au formă de mormânt ceea ce a dus la apariția unor legende cum că locul ar fi bântuit.

Mai mult, în timpul primului Război Mondial, Cazinoul din Constanța a fost folosit pe post de spital de către Crucea Roșie.

Salman Rushdie, atacat violent în timpul unui eveniment. Îşi va pierde, cel mai probabil, un ochi după ce a fost înjungh... Fața ascunsă a Clujului. Turiștii spun că orașul ”nu pare din România”, dar puțini au cunoscut cel mai rușinos loc al mu...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x