Live acumObservator 06 Weekend
Prime Time 20:00Te cunosc de undeva!

GHID PRACTIC: Ce avem voie să facem, ce se deschide și ce rămâne interzis din 15 mai

Lumea nouă pe care o vom descoperi sau redescoperi peste o săptămână are o mulţime de necunoscute. Aseară, ministrul de Interne ne-a spus că putem merge unde vrem după 15 mai. Premierul l-a contrazis. Şi a recunoscut că doar ce spune preşedintele contează.

Ce putem face după 15 mai, conform declarațiilor autorităților de până acum:

  • Vom putea să ne plimbăm, să ne vedem rudele şi prietenii, să mergem cu bicicleta, să facem un grătar, un picnic sau o drumeţie în pădure.
  • Prima etapă va fi redeschiderea parcurilor şi în etapa a doua se vor redeschide locurile de joacă din interiorul parcurilor.
  • Se deschid saloanele de înfrumuseţare, cabinetele stomatologice, o parte dintre magazine şi muzeele.
  • Rămân închise, cel puţin până la finalul lunii, mall-urile, restaurantele, sălile de teatru sau de cinema şi bazele sportive

Citește și: Marcel Vela, reacție după ce a spus că vom avea voie să circulăm fără restricții din 15 mai: ”Declarațiile au fost scoase din context!”

Cu puţin noroc, vom ajunge şi la mare. Însă nu va mai fi ca altădată.

"Vom achizitiona un numar de termometre astfel incat toti turistii sa fie testati la inceputul si sf sejurului", spune managerul unui hotel de pe litoral.

Mulţi dintre turişii care ar putea veni în perioada următoare la mare se gândesc să închirieze un apartament în care să se gospodărească singuri, astfel nu depind de deschiderea resturantelor şi au parte de intimitate. Dar încă nu trebuie să ne facem planuri.

"Sigur, decizia se va lua cel mai probabil în ultima zi din starea de urgență care a fost instituită prin decretul președintelui", spune în final premierul Orban.

Citește și:

Va trebui respectată o limită de domiciliu sau județ? Cum se va circula, după 15 mai, în afara localităților. Marcel Vela, clarificare!

Vom afla pe 14 ce vom face pe 15 mai

CE AVEM VOIE:

- plimbare

- vizită la rude

- întâlnire cu prieteni

- sport individual

- picnic în aer liber

- drumeţii

- vânătoare

- pescuit

CE SE DESCHIDE:

- saloane de înfrumuseţare

- cabinete stomatologice

- magazine

- muzee

CE NU SE DESCHIDE:

- mall-uri

- restaurante

- săli de spactacole

- baze sportive

Recomandari