În cele ce urmează vom prezenta o serie de trucuri care ne ajută să înțelegem cum putem să ne păstrăm măștile curate și cum putem să rezolvăm disconfortul identificat în anumite situații.
Trucuri pentru masca medicală care trebuie purtată zilnic
E lesne de înțeles că cel mai important lucru în această perioadă este să purtăm măști de protecție curate și să le schimbăm mereu pentru a nu se acumula microbi în material. Astfel, dacă atunci când pleci de acasă îți mai pui câteva măști în geantă sau în buzunare, este important să le împachetezi într-o pungă de plastic sau într-un șervețel ca ele să nu se contamineze.
De asemenea, imaginează-ți mâinile atunci când vrei să schimbi masca cu cele de rezervă, astfel ele vor putea rămâne curate.
Dacă de la purtatul măștii urechile încep să doară, un sfat util pentru femei este să prindă elasticele de la mască cu agrafe de păr fie la ceafă, fie în păr. În acest fel, masca nu va mai sta agățată după urechi și nu va mai exista presiune.
Citește și: Modificările la noile restricții. Cei nevaccinați sunt vizați. Care sunt schimbările
În cazul bărbaților există soluția de a agăța masca de protecție de doi nasturi cusuți pe interiorul șepcii. Astfel masca nu va mai sta după urechi toată ziua.
Dacă ți se aburesc ochelarii de la purtatul măștii, pune un șervețel în interiorul măștii de protecție, astfel hârtia moale va absorbi umezeala. Șervețelul trebuie schimbat foarte des, arată libertateapentrufemei.ro.
Dacă vrei ca masca să nu prindă un miros ciudat după cîteva ore de purtare, atunci pune două sau trei picături de ulei esențial cu aroma pe care o dorești (mentă, eucalipt, plante aromate) la baza măștii. Uleiurile esențiale te ajută să respiri mai ușor, dau un miros plăcut și îți curăță căile respiratorii.
Care este amenda pe care o primesc cei care nu poartă masca de protecție în spaţiile publice
După cum se știe bine, purtarea măștii de protecție a devenit din nou obligatorie în spațiile publice, deschise și închise, în localitățile în care incidența acumulată în ultimele 14 zile depășește 6 cazuri de coronavirus la mia de locuitori. Astfel, persoanele care nu poartă vor fi amendate.
Amenda pentru cei care nu poartă masca de protecție în spațiile publice închise și în mijloacele de transport este între 500 şi 2.500 lei, cu posibilitatea achitării a jumătate din cuantum în 15 zile, potrivit Observator.
"Reglementarea oficial spune foarte clar: e obligatoriu să porți masca în toate spațiile deschise unde incidența depășește 6 la mia locuitori. E obligatoriu în toate spațiile deschise. Am spus că se exceptează prin acest ordin persoanele care desfășoară activități individuale sau cu membrii familiei, sportive, recreative și am spus că dăm posibilitatea comitetelor județene pentru situații de urgență să vină cu alte excepții dacă DSP avizează", a explicat Lucian Bode ministrul de Interne.
Citește și: Model de declarație pe propria răspundere pentru nevaccinați. Cum arată și când trebuie folosit documentul
(P) MOJA - un concept pentru femeile care își doresc un stil unic, ieșit din tipare... (P) Cum să te pregătești pentru sporturile de iarnă...