Antena Căutare

Ce se va întâmpla cu averea lăsată de Regele Mihai I. Cele cinci fiice ar putea fi înlăturate de la moştenire

Mihai I a murit lăsând în urmă o avere demnă de un rege. Poporului său, i-a trasmis lecţia iubirii faţă de ţară. Iar pentru urmaşi, a lăsat bunuri şi proprietăţi de peste 60 de milioane de euro. Toate se vor împărţi între cele cinci fiice ale sale.

Mihai I a murit lăsând în urmă o avere demnă de un rege. Poporului său, i-a trasmis lecţia iubirii faţă de ţară. Iar pentru urmaşi, a lăsat bunuri şi proprietăţi de peste 60 de milioane de euro. Toate se vor împărţi între cele cinci fiice ale sale.

Majestatea Sa şi-a scris şi testamentul, un document care ar putea răsturna lupta pentru avere, dar despre care avocaţii s-au ferit până acum să facă dezvăluiri.

Au fost odată ca niciodată un Rege, două Castele şi un Regat. În urma Majestăţii Sale, castelele urmează să se împartă frăţeşte. Pe lângă cele două reşedinţe, Mihai I a apucat să recupereze câteva cabane şi proprietăţi în Azuga şi Predeal, trei imobile şi un teren, în Capitală, şi peste 20.000 de hectare de pădure, de care nu a mai apucat să beneficieze.

Cu puţin timp înainte să moară, Regele a chemat în judecată mai multe gărzi forestiere din ţară. Ministerul Apelor şi Pădurilor îi datorează zeci de milioane de lei drept despăgubiri după ce , pe timpul vieţii , Majestatea Sa nu a putut să-şi exploateze pădurile.

În masa succesorală, intră şi casa din Elveţia, dar şi obiectele personale ale Regelui, valoroase financiar, dar mai ales sentimental.

Însă, indiferent de Testamentul lăsat de Majestatea Sa, fiecare dintre cele cinci fiice ale Regelui are dreptul la cel puţin o zecime din totalul averii. Este posibil ca Margareta, Custodele Coroanei, să primească cel mai mult. Restul membrilor familiei rămân cu amintirile.

Dacă însă Majestatea Sa a specificat în testament ca împărţeala să se facă după legea elveţiană, cele cinci fiice ar putea fi înlăturate de tot de la moştenire.

Deocamdată, avocaţii Casei Regale refuză să dea detalii despre testament

Veste bună pentru 4.000.000 de salariați de la privat: "Măsura va fi pusă în practică începând cu 1 ianuarie 2018&q... Un taximetrist din București i-a îngrozit pe toți șoferii din trafic. Bărbatul transporta un porc tăiat, în portbagaj. S...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x