Ce se va întâmpla în România, după 15 mai. Sunt patru scenarii! Orban: „Decizia va depinde de evoluţia epidemiei de coronavirus”

Premierul Ludovic Orban a declarat, miercuri, că există patru scenarii pentru România, după data de 15 mai, în funcție de evoluția epidemiei de coronavirus (COVID-19).

Ce se va întâmpla în România, după 15 mai. Sunt patru scenarii! Orban: „Decizia va depinde de evoluţia epidemiei de coronavirus”

Cele patru scenarii, potrivit premierului, sunt: prelungirea stării de urgenţă, instituirea stării de alertă, emiterea ordinului privitor la epidemie cu risc major şi ipoteza în care nu va fi necesară nicio formă specială.

„Avem în evaluare toate posibilităţile, de la prelungirea stării de urgenţă, instituirea stării de alertă, emiterea ordinului privitor la epidemie cu risc major şi varianta în care nu va fi necesară nicio formă specială. Decizia o vom lua pe măsură ce ne apropiem de data de 15 mai şi decizia va depinde de evoluţia epidemiei”, a spus Ludovic Orban.

Prim-ministrul a precizat că nu este scoasă din calcul niciuna dintre cele patru variante.

„În cazul în care ne menţinem trendul pe care suntem astăzi, ba chiar vom avea o reducere a numărului de persoane infectate, cu siguranţă că vom lua deciziile în conformitate cu evoluţia epidemiei. Deocamdată, nu scoatem din calcul niciuna dintre variante. Sigur, există şi varianta stării de alertă, care permite menţinerea restricţiilor prin intermediul deciziilor care se iau la nivelul Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă, dar avem şi alte variante”, a spus Ludovic Orban.

Marți, președintele Klaus Iohannis a declarat că relaxarea unor măsuri începând din 15 mai nu înseamnă în niciun caz revenirea la viața pe care am avut-o înaintea pandemiei, pentru că pericolul nu a trecut.

Cum se vor face deplasările în afara localităților, după 15 mai, și ce se va alege de vacanțele din acest an. Orban, anunț de ultimă oră!

În continuare, nu ne vom putea întâlni în grupuri mai mari de 3 persoane, nu vom putea merge la mall sau la restaurant și nu vom putea pleca din localitate fără un motiv întemeiat. În plus, marile festivaluri probabil că nu vor avea loc în acest an.

Klaus Iohannis a spus că săptămâna viitoare va fi luată o decizie cu privire la forma în care se va continua după încheierea stării de urgenţă, respectiv prelungirea acesteia sau o altă variantă administrativă alternativă.

Aflați bilanțul oficial actualizat al cazurilor de coronavirus din România, precum și al deceselor cauzate de COVID-19, aici!

Parteneri
Mutabal. Salată de vinete cu tahini, din bucătăria orientală
Nu lăsa să treacă sezonul vinetelor fără să prepari o rețetă deosebită de salată de vinete cu tahini. Îți propunem să testezi un preparat originar din bucătăria orientală, cunoscut sub numele de mutabal.
Catine.ro
Ultimele știri