Antena Căutare

Veste uriașă! Ce faci cu cardul de sănătate, după ce a expirat termenul de valabilitate!

Veste importantă pentru români! Autoritățile au anunțat ce se întâmplă cu perioada de valabilitate a cardurilor de sănătate emise de Casa de Asigurări de Sănătate (CAS). Ce trebuie să știe cetățenii?

Veste uriașă! Ce faci cu cardul de sănătate, după ce a expirat termenul de valabilitate! Galerie
Ce faci cu cardul de sănătate, după ce a expirat termenul de valabilitate!

Veste importantă pentru români! Autoritățile au anunțat ce se întâmplă cu perioada de valabilitate a cardurilor de sănătate emise de Casa de Asigurări de Sănătate (CAS). Ce trebuie să știe cetățenii?

Preşedintele Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Mureş, Rodica Biro, a declarat miercuri că termenul de valabilitate al cardurilor naţionale de sănătate a fost prelungit de la 5 ani la 7 ani şi că acele carduri care au inscripţionată data de 31.03.2019 vor expira la sfârşitul lunii martie 2021.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Pentru cei care nu știu, această situație nu se aplică doar cetățenilor din județul Mureș, ci tuturor persoanelor asigurate medical.

Veste uriașă! Ce faci cu cardul de sănătate, după ce a expirat termenul de valabilitate!

Ce faci cu cardul de sănătate, după ce a expirat termenul de valabilitate

VALABILITATEA CARDULUI DE SĂNĂTATE

Astfel, conform unui comunicat oficial publicat de Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS), Guvernul a adoptat o hotărâre prin care se prelungește de la 5 la 7 ani termenul de valabilitate a cardurilor naționale de sănătate emise până la data de 31 iulie 2018 și reglementează aceeași durată de valabilitate pentru toate cardurile emise după data respectivă.

Decizia este posibilă deoarece certificatele digitale înscrise pe cipurile cardurilor naționale de sănătate au o valabilitate de 7 ani, ceea ce va permite Platformei Informatică a Asigurărilor de Sănătate să recunoască valabilitatea cardurilor pentru un interval de încă doi ani după termenul inscripționat pe suprafața de plastic a documentelor emise anterior datei de 31 iulie 2018.

Măsura a fost adoptată deoarece se impune un interval suplimentar de pregătire a Platformei Informatice a Asigurărilor de Sănătate pentru testarea și implementarea soluțiilor informatice care să asigure funcționalitatea optimă a noilor prevederi ale Contractului-cadru.

Emoționant! Un băiețel de 6 ani bolnav de cancer a salvat viața a 30 de copii care sufereau de aceeași boală... Insecte pozate de părinți în saloanele dintr-o secție de pediatrie a unui spital important din România: „Asta găsim lâng...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x