Ce trebuie să știi despre bitcoin. Așa va arăta ziua în care banii vor dispărea!

Bitcoin facilitează schimbul de bani electronic la fel de simplu cu ai trimite un sms. Cu ajutorul unei aplicații, banii se transferă automat în cont. Bitcoin este prima şi cea mai mai cunoscută cryptomonedă din lume. Reţeaua Bitcoin nu este controlată de nimeni şi nimic. Reţeaua este controlată de toţi utilizatorii care cumpară sau vând.

Bitcoin facilitează schimbul de bani electronic la fel de simplu cum ai trimite un sms. Cu ajutorul unei aplicații, banii se transferă automat în cont. Bitcoin este prima şi cea mai mai cunoscută cryptomonedă din lume. Reţeaua Bitcoin nu este controlată de nimeni şi nimic. Reţeaua este controlată de toţi utilizatorii care cumpară sau vând.

Bicoin face posibil pretutindeni transferul de valoare într-un mod foarte uşor şi îţi permite să îţi controlezi banii. Asemenea atuuri implică, însă, o grijă mai mare pentru securitate. În acelaşi timp, Bicoin oferă înalte nivele de siguranță, dacă este folosit în mod corect.

Preţul unui bitcoin poate creşte sau scade imprevizibil într-o perioadă scurtă de timp, din cauza economiei încă tinere, a naturii inovatoare şi a pieţelor ce câteodată sunt lipsite de lichidate. În consecinţă, nu este recomandat să-ţi pui toate economiile în Bitcoin.

Toate tranzacţiile Bitcoin sunt stocate public şi permanent în reţea, ceea ce înseamnă că oricine poate vedea soldul şi tranzacţiile oricărei adrese Bitcoin. Pe de altă parte, identitatea utilizatorului din spatele adresei rămâne necunoscută până în momentul în care apar informaţii din timpul unei tranzacţii sau prin alte circumstante. Acesta este un motiv pentru care adresele Bitcoin ar trebui folosite doar o singură dată.

Citește și Cum va arăta lumea în 2030. Predicțiile unui călător care s-a întors înapoi în timp sunt șocante. Atât de devreme se va întâmpla totul?

Bitcoin este o valută nouă şi experimentală aflată într-o dezvoltare continuă. Bitcoin nu este o valută oficială, încă. Acestea fiind spuse, majoritatea jurisdictiilor încă necesită plata unor taxe pe profit sau vânzare asupra orice are valoare, inclusiv bitcoini.

Mineritul în sine este procesul prin care noi blocuri sunt create și adăugate lanțului de blocuri. Fiecare bloc conține o listă a tuturor tranzacțiilor ce au avut loc de-a lungul întregii rețele Bitcoin de când ultimul bloc a fost creat, precum și un șir hash al precedentului bloc. Blocurile noi sunt „minerite” sau, mai degrabă, generate, de către aplicațiile Bitcoin care ghicesc în mod corect secvențe de caractere în coduri numite „hash”-uri, create folosind informația din blocurile precedente.

Sursă: ro.bitcoin.it

Parteneri
Fusilli cu somon și mazăre. Rețetă simplă de paste
Descoperă o rețetă simplă, dar gustoasă, de paste pe care o poți prepara pentru un prânz în familie sau pentru o cină ușoară. Rețeta de fusilli cu somon și mazăre va fi cu siguranță pe placul tuturor.
Catine.ro
Ultimele știri