Antena Căutare

Cea mai mare teapa din Romania: 370 milioane de dolari

Dupa patru ani de urmarire internationala a fost arestat sarbul Krunislav Jovanovic, omul care a pus in circulatie in Romania bilete la ordin fara nici un fel de acoperire in valoarea totala de 370 de milioane de dolari. Procurorii DIICOT au constatat ca in acest fel membrii retelei au reusit sa isi insuseasca bani si bunuri in valoare de 40 de milioane de dolari.

Mafiotul sarb Krunislav Jovanovic (37 de ani), unul dintre cei mai mari tepari din Romania a fost arestat in Bosnia, in urma cu cateva zile.

In perioada 2004-2006, gruparea condusa de Jovanovic la care aderase mai multi ofiteri romani, a tras o teapa de aproximativ 370 de milioane de dolari, dupa ce a pus in circulatie 178.000 de bilete la ordin falsificate emise de o banca din Los Angeles, declarata falimentara inca din 1996.

O data cu arestarea gruparii, Jovanovic a disparut din Romania, pe numele sau fiind emis un mandat de arestare international. Dar Jovanovic a fost descoperit intamplator, luni, intr-un oras din Bosanska Gradiška, dupa ce a incercat sa retraga de la o banca locala suma de aproximativ 1 milion de euro. Un tribunal din Bosnia va decide cererea de extradare in Romania a sarbului.

Fost rezident in Romania in perioada 1990-2005, Krunislav Jovanovic a pus bazele unei retele internationale de crima organziata, cautand sa atraga cati mai multi membri specializati in falsificarea instrumentelor de plata bancare, care urmau sa fie transportate si puse in circulatie la nivel international.

Cele 178.000 de bilete la ordin au fost falsificate cu ajutorul a doi sarbi, la o tipografie din Serbia, dupa care o parte dintre acestea au fost transportate in Croatia, iar restul in Romania. Pentru a pune in circulatie biletele la ordin, Jovanovic a incheiat un contract de cesiune fictive cu un om de afaceri sarb, din care rezulta ca valoarea "hartiilo" era in valoare de 370 milioane USD.

Mai mult, a fost realizata si o istorie de origine a acestor bilete pentru ca ulterior ele sa poata fi folosie in vederea unor credite de la diferite banci sau societati comerciale.

Tot articolul, in Jurnalul National

Vanzatorii de apartamente inventeaza orice pentru a-i atrage pe clienti... Vatra Dornei: Zeci de persoane, blocate in telescaun...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x