Mark Zuckerberg, surprins în timp ce înota în Hawaii cu o brățară miserioasă la picior. Ce a încercat să facă fondatorul Facebook

Fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, a avut curajul să înoate în ape infestate cu rechini, știind că va fi în siguranță datorită unui dispozitiv inteligent.

Fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, a avut curajul să înoate în ape infestate cu rechini, știind că va fi în siguranță datorită unui dispozitiv inteligent.

Profimedia

Mark Zuckerberg a petrecut câteva zile de relaxare în Hawaii, pe insula Kauai, acolo unde el deține mai multe proprietăți, și a avut chiar curajul să facă surf și să înoate în apele pline de rechini.

Dispozitivul care alungă rechinii

Fondatorul Facebook, în vârstă de 37 de ani, s-a protejat de animalele marine periculoase purtând o brățară revoluționară. Brățara neagră din jurul gleznei se pare că ar putea alunga rechinii. De asemenea, el a ales și o placă de surf cu un model special, de camuflaj, pentru a fi mai greu de văzut de rechini în larg.

Specialiștii spun că ochii rechinilor nu sunt făcuți să perceapă dungile asemănătoare cu cele ale unei zebre. Placa de surf electrică este prevăzută cu hidrofoil care te ajută să te ridici cu mult deasupra apei pentru a inspecta împrejurimile.

Se pare că și Mark ar fi folosit una dintre aceste plăci de surf care sunt adevărate gadgeturi. Plăcile de surf electrice încep să devină din ce în ce în mai populare pentru că cei care doresc să facă surf pot practica în continuare acest sport, indiferent de vânt sau valuri.

Citește și: Facebook a cheltuit în 2019 peste 23 de milioane de dolari pentru securitatea şi călătoriile aeriene ale directorului general Mark Zuckerberg

Mark Zuckerberg, care a făcut investiții de aproape 100 milioane de dolari pe această insula, a purtat brățara făcută de Sharkbanz, care folosește unde magnetice pentru a alunga rechinii. Potrivit site-ului companiei, atunci când se apropie un rechin, brățara transmite unde electromagnetice care devin din ce în ce mai puternice pe măsură ce creatura se apropie.

Acest dispozitiv creează un efect similar cu acela de a avea o lumina puternică ce bate fix în ochi. De asemenea, compania îi asigură pe utilizatorii că brățara nu îi afectează pe rechini.

De-a lungul anilor, Hawaii a devenit o zonă cunoscută pentru atacurile rechinilor și multe plaje s-au închis din cauza acestor incidente. Anul acesta au fost deja raportate 6 atacuri ale rechinilor, atacuri ce s-au soldat cu victim.

Chiar de ziua lui, în urmă cu câteva zile, Mark a ieșit în larg cu placa lui de surf electrică și s-a filmat, postând video-ul pe rețelele lui de socializare.

Luna trecută, fondatorul Facebook și soția sa, Priscilla Chan, și-au dublat teritoriul deținut în Kauai, după ce au mai cumpărat un teren de 600 de hectare, în valoare de 53 milioane de dolari.

Cum crede Mark Zuckerberg că va arăta viitorul cu ajutorul tehnologiei

Mark Zuckerberg, fondatorul reţelei de socializare Facebook, şi-a dezvăluit vineri viziunea asupra societăţii pentru anul 2030, când va predomina realitatea augmentată la care, în opinia sa, reţeaua socială va contribui foarte mult.

Citește și: Mark Zuckerberg combate coronavirusul prin reclame gratuite pe Facebook. „Milioane în plus în credite de publicitate”

"În acest deceniu, mă voi concentra pe termen lung. În loc să-mi propun provocări pentru un an, am încercat să mă gândesc la ceea ce sper că lumea şi viaţa mea vor arăta în 2030, pentru a mă asigura că îmi voi dedica toată atenţia în acest sens", a scris Zuckerberg pe Facebook.

"Vom avea tehnologia pentru a ne simţi pe deplin în prezenţa altei persoane, indiferent unde se află aceasta, iar cercetările ştiinţifice vor fi ajutat la vindecarea şi prevenirea bolilor pentru a ne prelungi speranţa de viaţă în medie cu 2,5 ani", a adăugat el.

Ultimele știri