Antena Căutare

Cele trei icoane pe care e bine să le ai în casă pentru protecție. Ele nu trebuie să lipsească din locuințele credincioșilor

Icoanele au o semnificație aparte pentru credincioși și adâncesc legătura cu divinitatea. Ele sunt principalul canal prin care se comunică cu Dumnezeu și trebuie puse la loc de cinste. Iată care sunt cele trei icoane pe care este bine să le ai în casă!

Cele trei icoane pe care e bine să le ai în casă pentru protecție. Ele nu trebuie să lipsească din casele credincioșilor Galerie
Cele trei icoane pe care e bine să le ai în casă pentru protecție. Ele nu trebuie să lipsească din casele credincioșilor | Shutterstock/Hepta

Icoana nu poate lipsi din casele creștinilor, ea fiind o mărturisire a credinței în Dumnezeu. Din bunici, am învățat că trebuie păstrate cu sfințenie și să ne întoarcem privirea la ele în momentele de cumpănă. Ele au devenit, astfel, un refugiu, iar preoții le descriu ca pe un contact permanent și personal cu Dumnezeu.

Citește și: Misterul icoanei cu trei mâini a Maicii Domnului, care se află într-o mănăstire din România. De ce este atât de specială

Care sunt cele trei icoane pe care este bine să le ai în casă

Există icoane care protejează copiii, familia, și locuința. De asemenea, există credincioși care susțin că unele icoane au puteri miraculoase, care ar veni chiar de la Dumnezeu.

Însă, indiferent de puterea pe care o au, preoții recomandă ca ele să fie poziționate spre răsărit, pe un perete pe care să nu mai existe alte obiecte, pentru ca atenția credinciosului să nu fie distrasă în timpul rugăciunii:

„Este bine să avem în fiecare cameră câte o icoană. Locul icoanei în casă este pe peretele de răsărit. Pe peretele cu icoana nu trebuie să mai punem nimic altceva, pentru ca atenția noastră să nu fie atrasă de alt lucru atunci când ne rugăm în fața icoanei și pentru că nu este bine să punem alături de icoană lucruri care nu au legătură cu aceasta.”

„Punem icoana la răsărit, pentru că ne rugăm întotdeauna cu fața la răsărit, și la biserică și acasă. Răsăritul, locul de unde ne vine lumina, este semnul lui Dumnezeu, al Mântuitorului Hristos, numit în rugăciunile Bisericii Răsăritul cel de sus, Soarele Dreptății.”, a spus pr. Coman Constantin, în Ghidul practic al creștinului ortodox, Editura Bizantină, București, 1997, scrie doxologia.ro, citată de Spynews.

Iată care sunt cele mai importante trei icoane pentru protecția căminului:

Icoana Sporul Casei

Icoana Sporul Casei este una dintre icoanele care se regăsesc în cele mai multe dintre locuințele credincioșilor. Se spune că aceată icoană, care mai este numită și Maica Domnului Stareță, a ajutat Mănăstirea în care a stat până când au venit vremuri mai bune, potrivit sursei citate mai sus.

Icoana cu Mântuitorul Iisus Hristos

Icoana cu Mântuitorul Iisus Hristos ar trebuie să fie, la rândul ei, nelipsită din casele credincioșilor, datorită locului special pe care îl are în orice biserică, ea ilustrând esența creștinismului.

De cele mai multe ori, Iisus este prezentat având o aureolă deasupra capului, care conține o cruce însoțită de litere grecești care se traduc astfel: „Eu sunt cel ce am vorbit lui Moise. Eu sunt Cel dintâi și Cel de pe urmă”, potrivit sursei citate mai sus.

Icoana Sfânta Familie

Icoana Sfânta Familie este o altă icoană care protejează căminul, reprezentându-l pe Iisus Hristos, pruncul, care apare în brațele Fecioarei Maria și ale tatălui său pământean, Iosif. Imaginea simbolizează bunăstarea familiei, fiind considerată de către credincioși și preoți ca ocrotitoarea uniunii dinte soț și soție.

Citește și: Una dintre cele mai puternice icoane făcătoare de minuni se află în România. Unde te poți ruga la icoana dublă a Maicii Domnului

Care este adevăratul nume al lui ÎPS Teodosie. Arhiepiscopul Tomisului a vrut să scape rapid de numele primit la naștere... A început „Litoralul pentru toți 2023”. Cine poate beneficia de program, cum te poți înscrie și ce oferte au pregătit ho...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x