Antena Căutare

Centrul de reeducare din munţii Maramureşului în care ar fi fost maltratați copii se redeschide! Cum arată „casa de tortură” – Video

Centrul de reeducare din munţii Maramureşului în care ar fi fost maltratați copii se redeschide, la trei luni de când procurorii DIICOT au spus că tinerii aduşi din Germania aici au avut de suferit.  

Centrul de reeducare din munţii Maramureşului în care ar fi fost maltratați copii se redeschide! Cum arată „casa de tortură” – Video
Centrul de reeducare.

Cetăţeanul german care coordona centrul de reeducare din munţii Maramureşului rămâne în arest preventiv pentru 30 de zile. Noii administratori au deschis pentru prima dată porţile locului considerat casă de tortură pentru mulţi copii care, spun procurorii, ar fi fost maltrataţi acolo.

În ciuda acuzaţiilor foarte grave aduse de anchetatorii români, tinerii incluşi în programul de reeducare spun că au o viaţă aproape perfectă şi că nu intenţionează să se mai întoarcă în Germania natală.

Şi noii administratori ai centrului îl prezintă ca pe un loc unde adolescenţii cu grave probleme de comportament, care provin din familii defavorizate, sunt aduşi la reabilitare.

Procurorii vorbesc, însă, de o casă a torturii, în care copiii pedepsiţi erau ţinuţi în izolare chiar şi o săptămână.

Cei de la centru susţin că nu era vorba despre o izolare. Tinerii care deveneau agresivi erau ţinuţi acolo pentru supraveghere, însă aveau toate condiţiile, de la apă caldă şi până la televiziune prin cablu.

„Cunosc mulţi tineri de aici. Eram convinşi că sunt într-un loc bun, apoi am auzit veştile rele!”, a spus Hans Christian Henning, noul administrator al centrului

Şapte tineri au mai rămas în centru. Doi dintre ei au împlinit recent 18 ani, însă nu vor să plece în ţara lor natală.

„E mai fain aici ca în Germania! Aici e mai uşor ca în Germania. E greu acolo! Nu am vrut să merg înapoi. Am lucrat în cameră şi am învăţat să nu fiu rău. Când eşti cuminte, ieşi afară”, a spus unul dintre ei.

Patru îngrijitori din centru, printre care şi cetăţeanul german care coordona întregul program din România, au cerut eliberarea din arest preventiv şi plasarea sub control judiciar, însă judecătorii Curţii de Apel Cluj au respins solicitarea lor.

„Vor fi greu de probat aceste acuzații. Sperăm ca acuzarea să realizeze că acuzațiile nu se susțin”, a spus Marius Mureșan, avocatul soţilor Schumann.

Procurorii au cerut miercuri prelungirea mandatelor de arestare pentru încă 30 de zile.

„Răzvan e tumefiat. SUTE de lovituri”! Un polițist a fost sechestrat și amenințat cu arma, în timpul unei urmăriri, în V... Conferenţiarul universitar Claudiu-Paul Buglea, ales preşedinte al Senatului Universităţii din Bucureşti...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x