Antena Căutare

Cod portocaliu de canicula pana duminica. Vezi aici ce recomanda Ministerul Sanatatii

Ministerul Sanatatii recomanda populatiei sa urmeze sfaturile medicilor si sa evite, pe cat posibil, expunerea prelungita la soare in aceasta perioada cu temperaturi foarte ridicate, pentru prevenirea incidentelor, se arata intr-un comunicat. Ministerul subliniaza ca in perioadele de canicula este recomandat consumul zilnic de lichide (intre 1,5-2 litri de lichide), fara a se astepta sa apara senzatia de sete. Astfel, este necesar un pahar de apa sau echivalentul acestuia la fiecare 15-20 de minute.

De asemenea, medicii sfatuiesc consumul in fiecare zi a cat mai multor fructe si legume proaspete, precum pepenele galben si rosu, prunele, castraveti, rosiile, deoarece acestea contin o mare cantitate de apa, indicand ca o doza de iaurt produce aceeasi hidratare ca si un pahar de apa.

Ministerul Sanatatii avertizeaza ca in perioadele de canicula nu trebuie consumat alcool (inclusiv bere sau vin) deoarece acesta favorizeaza deshidratarea si diminueaza capacitatea de lupta a organismului impotriva caldurii. In plus, este obligatorie evitarea bauturilor cu continut ridicat de cofeina (cafea, ceai, cola) sau de zahar (sucuri racoritoare carbogazoase) deoarece acestea sunt diuretice. MS indica faptul ca pe parcursul zilei este bine sa fie facute dusuri caldute, iar in cazul folosirii aerului conditionat, aparatul trebuie reglat astfel incat temperatura sa fie cu 5 grade mai mica decat temperatura ambientala.

De asemenea, se precizeaza ca in cazul in care este absolut necesara expunerea la soare intre orele amiezii trebuie folosita o tinuta adecvata - palarii de soare, haine lejere si ample, din fibre naturale, de culori deschise - si recomanda evitarea activitatilor in exterior care necesita un consum mare de energie (sport, gradinarit, etc).

Totodata, se recomanda populatiei sa aiba grija de copii, varstnici, persoane cu dizabilitati oferindu-le, in mod regulat lichide. si sa pastreze contactul permanent cu vecinii, rudele, cunostinte care sunt in varsta sau cu dizabilitati si sa se intereseze de starea lor de sanatate.

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis, miercuri, o avertizare Cod Portocaliu de canicula valabila in 22 de judete, inclusiv municipiul Bucuresti, pana duminica.

Sursa: Antena3.ro

Scoala de vara organizata de ASE a strans tineri din peste 30 de tari!... In Romania, femeile domina numeric. Insa exista un judet unde barbatii sunt mai multi!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x