Acoperișuri de bloc smulse de furtună, geamuri sparte și copaci puși la pământ. Cod portocaliu de vreme rea

 

Furtuni puternice, însoţite de descărcări electrice şi grindină, au afectat mai multe localităţi din țară, aflate sub cod portocaliu de vreme severă. Acoperișuri de blocuri au fost pur și simplu smulse, au lovit geamurile apartamentelor și i-au lăsat pe oameni la mila ploii.

În Pogoanele, judeţul Buzău, vântul a bătut atât de tare, încât a luat pe sus acoperişurile blocurilor din centrul oraşului. Bucăţile de tablă au zburat care încotro, iar geamurile apartamentelor s-au spart şi au retezat firele de electricitate. Vijelia a rupt şi copaci şi a culcat la pământ mai mulţi stâlpi de curent. 

Şi în localitatea arădeană Dezna, aproximativ 30 de gospodări, dar şi şosele au fost inundate de ploaia puternică care a căzut din ambundenţă. 

 

Din cauza precipitaţiilor din ultima perioadă, e pericol de inundaţii în localităţile de lângă Dunăre. Pe anumite porţiuni, debitul fluviului a ajuns la 12.200 metri cubi pe secundă, de două ori mai mult decât limita normala. 

În unele zone, autorităţile au ridicat ziduri din saci de nisip, pentru ca apa să nu inunde terenurile agricole sau să ajungă până la gospodării. 

În momentul de faţă putem să spunem că pe zona Bechet s-a atins maximul de pe Dunăre, maximul nivelurilor. 

În zona portului, apa a invadat terasele, dar şi drumul spre feribot. Accesul autoturismelor este blocat şi doar TIR-urile şi camioanele mai pot trece.facebook whatsapp twitter pinterest