Antena Căutare

Acestea sunt firmele care caută cu disperare angajați. Companiile, gata să ofere și salarii de 4.000 de euro

Companiile IT sunt în căutare de tot mai mulţi specialişti în domeniu. La târgurile de profil, pentru a atrage cât mai mulţi candidaţi, organizatorii vin cu tot felul de idei inovatoare.

Companiile IT sunt în căutare de tot mai mulţi specialişti în domeniu. La târgurile de profil, pentru a atrage cât mai mulţi candidaţi, organizatorii vin cu tot felul de idei inovatoare.

Aşa se întâmplă şi la Cluj, acolo unde la un târg de profil deschis în acest weekend aspiranţii la un post îşi pot trimite CV-urile direct de pe telefonul mobil cu ajutorul unei aplicaţii. Iar între două. interviuri, cei prezenţi se pot întrece şi într-o competiţie. Nu poate fi vorba decât de. jocuri pe calculator.

În era tehnologiei, nici CV-urile nu mai sunt cerute în varianta clasică. La acest târg de joburi, cu ajutorul unei aplicaţii, aspiranţii îşi pot transforma recomandările într-un simplu cod digital.

”Cu ajutorul QR-ului se duc la companii și pot să aplice la joburile din târg, mai ușor, fără să printeze CV-uri, fără să se plimbe cu mapa de hârtii dupî ei și să fie tot procesul mai digitalizat.”, declară Ilinca Hoinic, project manager al unei companii de recrutare online.

Târgul de cariere de la Sala Polivalentă din Cluj Napoca aduce şi alte noutăţi. La eveniment sunt prezente peste 30 de companii care oferă posturi indiferent de experienţa profesionala. Iar relaxarea după căutarea jobului ideal se face tot aici, tot la calculator. Într-un concurs de jocuri, cu premii în bani.

Potrivit reprezentantului unei companii care recrutează angajaţi pentru domeniul IT, suma de 500 de euro este o limită sub care nu se poate coborî, iar un angajat cu experienţă poate ajunge şi la un salariu de 4.000 de euro.

"O persoană care a terminat o facultate tehnică şi vine la un interviu, nu discută să se angajeze sub un salariu de 500 de euro net. Asemenea salarii se pot oferi mai ales celor care vorbesc o limbă străină. Iar un angajat cu experienţă, la nivel senior, poate ajunge până la 4.000 de euro", a afirmat Raluca Vârtopean, reprezentant al unei companii de recrutări, conform Agerpres.

Medicul din Oradea care a refuzat transferul unei fetiţe la un spital mai bun, pe motiv că "oricum va muri", a... Medicii și asistenții medicali ar putea să iasă mai repede la pensie! Iată ce condiții trebuie să îndeplinească!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x