Antena Căutare

„Dă pe faţă cu apă din toaletă!”. Copii loviți și abuzați verbal la o creșă din Năvodari! Atenție, înregistrări ce vă pot afecta emoțional! - Video

Îngrijitoarele unei creșe din Năvodari sunt acuzate de mai mulți părinți că abuzează verbal şi chiar agresează fizic copiii, iar drept dovadă au adus înregistrări audio. 

Îngrijitoarele unei creșe din Năvodari sunt acuzate de mai mulți părinți că abuzează verbal şi chiar agresează fizic copiii, iar drept dovadă au adus înregistrări audio.

Un părinte a montat un sistem ce a surprins discuţiile purtate între angajatele creşei din Năvodari și copii. Oamenii au alertat deja Poliţia, care a deschis o anchetă.

„Dă pe faţă cu apă din toaletă! Dacă te mai mişti de pe oliţă te bag cu capul în ea! Să stai cu capul, nu cu fundul!” și „Numai figuri ai în cap! Fir-ai a naibii de zăpăcită, în ce hal poate să alerge, şi umflatul ăsta se ia după ea”, se aude într-o înregistrare din creșa din Năvodari.

Sunt ţipete, ameninţări şi abuzuri asupra copiilor în vârstă de câţiva ani. Sunete greu de crezut, ce vin în sprijinul acuzaţiilor formulate de părinţi împotriva angajatelor de la creşa din Năvodari.

În această înregistrarea de o oră în care se aude cum îngrijitoarele îi umilesc pe copii. Unii ar fi fost şi loviţi. Materialul a fost obţinut după ce părinţii ar fi avut câteva bănuieli.

„Am aflat că sunt trataţi foarte urât, sunt bruscaţi, sunt înjuraţi, jigniţi. Loviţi, se aude pe cameră la un moment dat când i se spune să facă la oliţă, nu vreau că nu vrea, şi se aude o trosnitură şi au, începe să plângă şi să strige: mami!”, a spus un părinte.

„Pe lângă faptul că m-a deranjat foarte tare că a pus-o să se spele cu apă din toaletă pe faţă, se ţipă încontinuu la ea, ţin să cred că au ceva personal cu ea, pentru că 80% din acea înregistrare de o oră nu se ţipă, se urlă. Pune-te pe oală şi fă pipi, că dacă nu te bag cu capul în oală”, a mai spus părintele.

Părinţii au alertat poliţia, care a demarat o anchetă.

„Colegii mei fac cercetări şi se fac toate demersurile pentru lămurirea situaţiei de fapt şi luarea măsurilor legale care se impun”, a declarat Andreea Munteanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Constanța.

„Nu ştim exact ce s-a întâmplat, domnii poliţişti au venit să ridice un dispozitiv de înregistrare a camerelor video. Bineînţeles că se va face şi o anchetă, se vor lua toate măsurile”, a spus un reprezentant al creșei.

Imaginile de pe camerele de supraveghere urmează să fie şi ele verificate. S-au deschis acum mai multe anchete şi au fost alertate şi autorităţile locale, pentru că creşa se află în subordinea Primăriei.

„Am ascultat şi eu puţin din înregistrare şi vă daţi seama că sunt şi eu debusolat, un pic terifiat de comportamentul presuspun că al angajaţilor noştri”, a spus și Florin Chelaru, primarul orașului Năvodari.

În urmă cu cinci ani, un alt centru de îngrijire a copiilor in judeţul Constanţa, o grădiniţă privată, a fost în mijlocul unui scandal uriaş. Îngrijitoarele au fost acuzate că abuzau copiii şi le dădeau vin pentru a-i culca şi cafea pentru a-i trezi. Anul trecut cinci educatoare şi directoarea grădiniţei au fost condamnate definitiv la închisoare. Toate cu suspendare.

Mai multe detalii sunt disponibile în clipul de mai sus din Observator.

Evaluare Națională 2019, clasa a II-a, Limba Română - Scris. Ce subiecte pică... „Am stat acolo, am privit cum moare”. Acuzații șocante la un spital din Slatina, după moartea unei fetițe de trei ani - ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x