Antena Căutare

Copiii nascuti prin cezariana sunt predispusi la obezitate

Pentru ca numarul de nasteri prin operatii de cezariana este in crestere, un grup de cercetatori americani a dorit sa afle care este influenta interventiei chirurgicale asupra dezvoltarii ulterioare a copilului.

Studiul, condus de Susanna Huh, medic la Spitalul Pediatric din Boston, afirma ca exista de doua ori mai multe cazuri de obezitate la copiii de trei ani nascuti prin cezariana decat la cei nascuti natural. Mai mult, s-a descoperit ca la copiii nascuti prin cezariana riscul de a dobandi alergii precum astm sau rinite este mai crescut.

Studiul a fost realizat in perioada 1999 si 2002, pe un numar de cateva mii de femei, iar analizele au fost facute unui numar de 971 de copii nascuti normal si 284 de copii nascuti prin cezariana. Dupa trei ani, cercetatorii au observat ca 15,7% dintre copiii nascuti prin cezariana aveau cateva din criteriile atribuite obezitatii, spre deosebire de 7,5% din celalalt grup.

"Femeile gravide care aleg sa nasca prin cezariana fara o cauza medicala serioasa ar trebui sa stie ca pruncii lor risca sa devina obezi in viitor", afirma medicul Susanna Huh.

In Romania, numarul operatiilor prin cezariana a crescut, in medie, de la 47 000 pe an, la 63 000 pe an. In Franta, una din cinci nasteri este prin interventie chirurgicala, pe cand in Italia 38% din femei aleg aceasta metoda, in Mexic 42% si in SUA aproximativ 50% dintre gravide.

Foto: telegraph.co.uk

13 iunie 1941: Deportarile sovietice din Basarabia si Nordul Bucovinei sau vina de a fi roman... Primarul elev in clasa a XIV-a! Cum este posibil acest lucru?...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x