Căutare Live

Elevii, protest pentru redeschiderea școlilor în septembrie. Ce spune Orban despre întoarcerea la cursuri: ”Școala va începe. Suntem în 3 august!”

Mai sunt câteva săptămâni până ar trebui să înceapă şcoala şi tot nu ştie nimeni cum anume va arăta noul an. Situaţia a dus inclusiv la un protest al elevilor în faţa Guvernului. Cer soluţii pentru deschiderea anului şcolar şi vor să vadă un plan concret. E deja foarte târziu, spun ei, alături de părinţi şi sindicate. De cealaltă parte, premierul României le răspunde relaxat: e abia 3 august. 

”E o adunare ce nu dorim sa fie numita protest, am venit sa pichetăm, să tragem un semnal de alarmă autorităților.”, a spus un elevv.

Şi pentru că Monica Anisie nu le-a dat niciun răspuns concret, cer un răspuns de la premierul României. Elevii şi părinţii din România vor un plan concret pentru şcoala care începe luna viitoare. Sau nu.

”Din toata experienţa mea, am aşteptări degeaba în ceea ce priveste autoritatile. Ne apropiem cu pași foarte repezi de redeschidere. Nu putem vorbi despre începerea anului scolar în format fizic.”, declară Alex, președinte al elevilor din București.

Elevii de gimnaziu vor scăpa de câteva materii! Ce discipline ar putea fi scoase din orar! Variantele Ministerului Educației

Ludovic Orban nu se arată deloc grăbit, ba chiar e puțin iritat de întrebările prea insistente ale jurnaliștilor referitoare la începutul anului școlar. Spune că mai e timp până la 14 septembrie.

”Când se finalizează evaluarea și toate scenariile vom prezenta public. Suntem în data de 3 august. Școala va începe.”, a precizat el.

Şcoala ar trebui oricum să fie transformată. Iar acum e momentul cel mai propice pentru asta. 71% dintre elevii claselor de gimnaziu şi de liceu vor exerciţii practice în curriculă, inspirate din viaţa reală, iar 83% dintre copii consideră că aplecarea dascălilor către elevi e cu atât mai esenţială în această perioadă de tehnologizare a învăţământului.

Elevii cer Guvernului să anunţe dacă va începe noul an şcolar. Orban: Şcoala debutează în condiţiile pe care ni le va permite evoluţia pandemiei - FOTO

Profesorii trag și ei un semnal de alarmă. Nimeni nu îi pregătește pentru ce poate înseamnă o eventuală școală online, din nou, de la toamna.

”Nu mai trebuie să fie un transmițător de informații, ci un om care ghidează copilul prin multitudinea de informații care există peste tot. Schimbarea trebuie să vină de la ei, să-și schimbe mentalitatea și să relaționeze vizavi de copii-părinți profesori.”, spune Mădălina Gheorghe, consultant educație.

De asemenea, elevii își doresc și evaluări adaptate noului stil de învățământ. Mai puține teste individuale și mai multe discuții libere între elevi și profesori, exprimarea propriilor păreri, dar și lucrul în echipa sau portofolii creative în clasa.

În ciuda tuturor planurilor puse acum pe hârtie, ministrul Sănătăţii anunţă că o decizie definitivă va fi luată abia după jumătatea lunii august.

Citește și
colaj de footgrafii cu raed arafat si vaccin
Deciziile oficiale: Ce măsuri sunt aplicate în perioada sărbătorilor de iarnă. Fără mască în spații deschise, liber la petreceri
Deciziile oficiale: Ce măsuri sunt aplicate în perioada sărbătorilor de iarnă. Fără mască în spații deschise, liber la petreceri
Colaj cu Sânziana Buruiană, îmbrăcată în roz
Sânziana Buruiană s-a mutat din țară și a ajuns să aibă un job cu un salariu impresionant. "Lucrez o oră pe zi"
Sânziana Buruiană s-a mutat din țară și a ajuns să aibă un job cu un salariu impresionant. "Lucrez o oră pe zi"
colaj de fotografii cu liviu varciu cu masca la spital si acasă
Liviu Vârciu a aflat de la ce i s-a tras răceala care l-a dus la spital. Ce s-a văzut pe RMN. Diagnosticul primit
Liviu Vârciu a aflat de la ce i s-a tras răceala care l-a dus la spital. Ce s-a văzut pe RMN. Diagnosticul primit
Mai multe articole
Așa îți golesc escrocii cardurile! "Bucla Libaneză" te lasă fără bani în cont și nu vei ști ce s-a întâmplat!... România, lovită de al doilea val de coronavirus?! Ministrul Sănătății, un nou avertisment: ”Se poate deceda și la 30, 35...
Parteneri
Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au dus copiii la cinema. Cum a fost surprinsă familia celor doi îndrăgostiți
Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au dus copiii la cinema. Cei doi îndrăgostiți s-au bucurat de timpul liber în Los Angeles și au mers să vizioneze filmul Licorice Pizza. Fotografii s-au aflat tot timpul pe urmele celor doi. Alături de ei s-au aflat gemenii artistei, Emme și Max, dar și doi dintre copiii lui Affleck, Seraphina și Samuel.
Catine.ro
Ultimele știri