Antena Căutare

Ordin de la Minister! Invatatoarele vor evalua pozitia corpului si igiena elevilor din clasele pregatitoare

Testarea elevilor incepe de la clasa pregatitoare. Copiii de sase ani vor fi supusi unor evaluari care n-au insa nicio legatura cu cartea. Invatatorii vor verifica daca stau corect pe scaun sau daca respecta regulile de igiena. Rapoartele pentru fiecare elev in parte vor intra intr-o baza de date a Ministerului Educatiei.

Pustii din clasa pregatitoare nu au voie sa stea culcati, cu picioarele pe scaun sau cu nasul prea aproape de hartie, in timp ce scriu. Pozitiile lor sunt monitorizate de catre invatatoare si trecute in fisele de evaluare.

Toti copiii isi imita rudele, in special mamele. Si invatatoarele stiu asta.

"Copiii vin din familie cu diverse defecte pozitionale. Atunci cand sunt la masa, toti copiii au tendinta de a sta cocosati", spune o invatatoare.

Sefii Ministerului Educatiei ii pun pe invatatori sa evalueze si igiena personala a copiilor. Totusi, pentru parinti, evaluarile legate de pozitia corpului si igiena nu au mare importanta.

La clasa zero nu se pun note. Insa invatatoarea va bifa cu X daca elevul a "realizat" sau nu fiecare tema data de sefii din Ministerul Educatiei. La finalul clasei pregatitoare, fisele tuturor elevilor vor fi arhivate in scoli, dar si online, pe o platforma special creata de informaticienii Ministerului.

FOTO: Intact Images

Strainii aleg sa se trateaze in Romania! Interventiile sunt de doua ori mai ieftine... Un ofiter de Marina a intrat cu bolidul intr-o banca din Constanta...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x