Copilul a fost dus la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, marţi, 14 iulie 2020. Rudele au povestot medicilor ca micuțul a suferit arsuri în momentul în care a intrat în apa pregătită pentru baie.
Apa era foarte fierbinte, iar persoana care urma să-i facă baie nu a mai avut timp să o pregătească corespunzător pentru micuț. Acesta a sărit în apă fără să știe că este nepotrivită pentru corpul său.
Copilul a suferit arsuri de gradul II la nivelul feţei, gâtului, urechii stângi, toracelui anterior şi posterior, cotului drept, regiunii fesiere, dar şi în zona piciorului drept, medicii apreciind că arsurile suferite se întind pe aproximativ 10-15% din suprafaţa corpului.
Cum putem proceda când cineva suferă arsuri?
Apa rece. În cazul oricărui tip de arsură, primul lucru pe care e bine să-l faci este să scufunzi partea arsă în apă rece. Este sfatul Dr. Álvaro González Miranda, specialist în chirurgie plastică și arsuri. Apa rece calmează usturimea. Apa rece de la robinet este suficientă. Nu e nevoie de gheață.
Compresa sterilă este bună pentru a proteja locul de atingere și de traumatisme ulterioare. Însă numai dacă pielea a rămas la locul ei. Dacă nu, aplică compresa fără s-o apeși și fixeaz-o provizoriu cu leucoplast doar pe margini. Cu arsura astfel protejată, mergi la dezinfectat și pansat la un cabinet medical.
Iaurtul poate conține o mulțime de bacterii care atât așteaptă. Având de-a face cu pielea parțial distrusă, au cale liberă către țesutul de sub piele și infecția este ca și sigură.
În cazula rsurilor severe se recomandă să cereți ajutorul medicului sau să sunați la numărul unic de urgență 112.
N-a avut suflet, e clar! Momentul în care un șofer calcă cu mașina doi pui de căței. Atenție, imagini care vă pot afecta... Orban, anunț de ultimă oră despre prelungirea stării de alertă: ”Nu introducem nicio restricţie nouă!”...