Antena Căutare

Cum vor funcționa cabinetele stomatologice, după 15 mai. Noi reguli! Ce categorie de pacienți va aștepta cel mai mult și cum se vor face programările

Vicepreședintele Colegiului Medicilor Stomatologi din România, Norina Forna, a explicat cum vor funcționa cabinete stomatologice, după 15 mai. O categorie de pacienți va intra ultima pe lista programărilor.

Cum vor funcționa cabinetele stomatologice, după 15 mai. Noi reguli! Ce categorie de pacienți va aștepta cel mai mult și cum se vor face programările
Cum vor funcționa cabinetele stomatologice, după 15 mai. Noi reguli! Ce categorie de pacienți va aștepta cel mai mult și cum se vor face programările | profimediaimages.ro

„Pregătim, la nivel de Colegiu, perioada aceasta de după 15 mai privind chiar lărgirea ariei intervențiilor stomatologice și realizarea unui pachet de măsuri referitoare la recomandările pe care trebuie să le facem, la triajul epidemiologic al pacienților și bineînțeles la protecția acestora și a personalului medical în contextul infecției cu Covid-19. Măsurile privesc echiparea, dotarea, dar și manoperele care pot fi realizate”, a precizat Norina Forna. Pachetul de măsuri urmează să fie aprobat marți și prezentat medicilor stomatologi.

Astfel, pacienții vor fi mai întâi triați și chestionați în legătură cu patologia pe care o au, mai ales cei care vin cu probleme acute, potrivit digi24.ro.

Cum vor fi făcute programările la cabinetele stomatologice, după 15 mai, și ce categorie de pacienți va intra ultima

Mai întâi, pacienții vor trebui să-și facă o programare, iar la programare trebuie avut grijă să se realizeze și o distanțare orară a consultațiilor.

Obligatoriu, la intrarea în cabinet, pacienților li se va lua temperatura, iar sălile de așteptare și circuitul individual al pacientului trebuie bine gestionate.

Nu se va mai pune problema prezenței mai multor persoane: o singură persoană, fără însoțitor, cu excepția cazurilor în care este vorba despre un minor sau o persoană cu dizabilități.

Informație bombă despre COVID-19! De când circulă noul coronavirus, de fapt, în Europa! Toate calculele au fost date peste cap!

Pentru medicul stomatolog riscurile sunt mari. Fiecare pacient poate fi purtător. Medicul va trebui să aibă echipament adecvat tipului de pacient pe care îl tratează.

„Noi vom ierarhiza atât pacienții, cât și patologia pe care o au, lăsând la sfârșit pacienții cu manopere care produc aerosoli. Vom pregăti sala între pacienți, lăsând un spațiu de două ore”, a exemplificat Norina Forna. Sala va trebui decontaminată între manopere.

Cum vor fi echipați medicii stomatologi și ce se va întâmpla cu pacienții COVID-19

Medicul stomatolog va trebui să aibă un echipament protector, viziera, ochelarii, capelina, botoșeii, combinezonul sunt obligatorii, mai ales în cazul în care pacientul este COVID-19 pozitiv. La fel, halatul impermeabil care să protejeze. Toate manoperele trebuie realizate cu multă precauție.

Te poți infecta cu noul coronavirus în piscină? Alexandru Rafila, avertisment de maximă importanță! „Depinde de acest detaliu!”

Pacienții care sunt COVID-19 pozitivi, dar asimptomatici vor fi dirijați către serviciile de primiri-urgențe de la spitalele regionale sau ale celor care au servicii specializate pentru astfel de pacienți, a precizat vicepreședintele Colegiului Medicilor Stomatologi.

Aflați bilanțul oficial actualizat al deceselor provocate de COVID-19 în România, precum și pe cel al cazurilor de infectare cu noul coronavirus din țară, aici!

Angajat al Penitenciarului Codlea, care asigura paza unui obiectiv exterior, confirmat cu coronavirus... O celulă din organismul uman, cheia unui nou tratament pentru COVID-19: „Elimină coronavirusul și poate preveni infectar...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x