Antena Căutare

Coronavirus versus gripă sezonieră. Care sunt cele două elemente ce diferențiază cele două infecții. Primul medicament anti-covid19, în teste

Coronavirusul a ajuns şi în Statele Unite! Peste Ocean, s-au înregistrat 60 de cazuri de îmbolnăvire, dintre care șase şi-au revenit deja. Însă oamenii de ştiinţă n-au stat degeaba şi au descoperit că un medicament care poate ajuta. L-au testat deja pe animale, iar acum au început să-l testeze şi pe oameni.

Oraşe închise, spitale în carantină, magazine goale. Nicio măsură nu este exagerată. Extrem de contagios şi necunoscut lumii ştiinţifice, noul coronavirus a ajuns pe şase continente în nici două luni şi a afectat peste 83 de mii de oameni.

Un tratament experimental este deja testat în Statele Unite.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Medicamentul se numeşte REMDESIVIR. A fost creat pentru a trata Ebola dar, în laborator, s-a dovedit eficient şi împotriva SARS, MERS şi chiar COVID 19.

Ultima oră! Pacientul de 25 de ani din Gorj nu ar fi, de fapt, infectat cu coronavirus. Ultimul rezultat e negativ!

Cum se manifestă coronavirusul - COVID 19

  • Coronavirusul născut în China atacă întâi plămânii.
  • Poate avea o evoluţie fulminantă.
  • Cele mai expuse sunt persoanele între 60 şi 80 de ani cu afecţiuni pre-existente precum boli de inimă, diabet sau hipertensiune.

Peste 80 la sută dintre bolnavi au însă simptome uşoare. Iar copiii sunt aproape imuni.

Datele apar într-un studiu făcut pe 44 de mii de pacienţi din China. O categorie foarte expusă este personalul medical.

Alte două cazuri de coronavirus în România. În ce stare de află persoanele infectate: ”Bărbatul prezenta o insufiență respiratorie mai severă!”

În România, unii dintre studenţii de la Medicină au spus că le este frică să intre în contact cu persoane infectate.

În comparaţie cu Ebola, SARS şi gripa porcină, coronavirus are o putere mai mare de contaminare în timp. După 41 de zile, 243 de oameni erau infectaţi cu Ebola, 520 cu gripa porcină şi 3.600 cu SARS. În schimb, coronavirusul afecta aproape 42 de mii de oameni în întreaga lume.

Faţă de gripa sezonieră, coronavirus este mai puţin contagios. Şi mult mai puţin mortal.

Panică generată de Covid-19! 600 de persoane se prezintă, zilnic, la camera de gardă, după depistarea primului caz de coronavirus în România

La prima vedere, simptomele noului coronavirus sunt similare unei răceli sau gripe. Însă, rinoreea şi durerea în gât sunt atipice infectării cu noul virus.

Oamenii de ştiinţă avertizează că mult mai periculoasă este isteria pe care coronavirus o generează.

Direcţia de Sănătate Timiş a demarat ancheta pentru depistarea persoanelor cu care a luat contact femeia depistată pozit... Ultimul test făcut pacientului din Gorj infectat cu coronavirus a ieşit negativ/4 7 de persoane sunt în carantină şi 8.3...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x