Antena Căutare

Crezi că mănânci sănătos, dar te înşeli amarnic! OTRAVA din puii luaţi din magazine sau... cum suntem păcăliţi zilnic

Deşi pare un aliment cât de cât sănătos, puiul din comerţ poate fi un pericol pentru sănătatea noastră. Specialiştii ne avertizează că trebuie să avem mare grijă ce şi de unde cumpărăm.

Deşi pare un aliment cât de cât sănătos, puiul din comerţ poate fi un pericol pentru sănătatea noastră. Specialiştii ne avertizează că trebuie să avem mare grijă ce şi de unde cumpărăm.

Carnea injectată cu apă şi sare atârnă mai mult la cântar, astfel că plătim un preţ mai mare pentru... nimic. De asemenea, prelungeşte termenul de valabilitate al produselor. Teoretic, comercianţii nu au voie să vândă pui cu un conţinut de apă mai mare de 4,3 la sută, aceasta fiind o normă europeană. Evident, nu se întâmplă asta!

„Carnea de pui de astăzi este de calitate îndoielnică. Creşterea forţată modifică compoziţia şi calitatea cărnii. O greşeală mare este că alegem să cumpărăm carne procesată care conţine glutamat monosodic şi care dă un gust bun şi un aspect apetisant. Urmările sunt multe şi grave”, susţine Liana Conţiu, nutriţionist – dietetician, potrivit adevarul.ro.

Hormonii din pui sunt un alt pericol. În cazul copiilor, pot duce la pubertate precoce, obezitate infantilă şi anumite tipuri de cancer. „Pe termen lung, o astfel de carne afectează imunitatea organismului, ceea ce poate duce mai ales la afecţiuni oncologice. Hormonii clar afectează sănătatea consumatorului. Şi aditivii, conservanţii ne fac rău”, a precizat medicul Simona Felicia Drăgoi, specialist în igiena alimentaţiei şi nutriţie.

”Recomandarea mea este să alegeţi cu grijă carnea de pui pe care o consumaţi. Dacă există posibilitea, alegeţi să cumpăraţi de la micii producători pui crescuţi natural. Sau alegeţi să cumpăraţi carne de pui de o bună calitate (pui crescuţi ecologic-n.r.), chiar dacă preţul ei este mai mare faţă de celelalte firme producătoare. Alegeţi calitatea, nu cantitatea! Iar carnea procesată trebuie exclusă din meniu!”, mai spune nutriţionista Liana Conţiu.

Sursa: adevarul.ro

România îngheață la minus 25 de grade: Prognoza METEO până la 1 martie! Când începe să-și facă simțită prezența primăvar... Racii mizează pe un nou început, atât în dragoste cât şi în plan profesional! Horoscopul de miercuri, 18 februarie 2015...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x