Antena Căutare

Adevărul despre majorarea alocațiilor. Copiii vor încasa în plus doar câțiva lei, bani suficienți pentru a cumpăra un singur kilogram de făină și unul de zahăr 

Alocațiile pentru copii au crescut în luna ianuarie a acestui an, odată cu creșterea ratei medii anuale a inflației, însă diferența nu este deloc semnificativă. 

Adevărul despre majorarea alocațiilor. Copiii vor încasa în plus doar câțiva lei, bani suficienți pentru a cumpăra un singur kilogram de făină și unul de zahăr 
Alocațiile pentru copii, majorate! Copiii vor încasa în plus bani pentru a cumpăra un singur kilogram de făină și unul de zahăr

Conform HotNews.ro, copiii vor încasa în luna februarie banii pe ianuarie, însă vor primi în plus doar 5,7 lei, respectiv 11,4.

Potrivit sursei citate, alocaţia pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 şi 18 ani, precum şi tinerilor care au împlinit vârsta de 18 ani, care urmează cursurile învăţământului liceal sau profesional, organizate în condițiile legii, până la terminare acestora va fi de 5,7 lei.

Se măresc sau nu alocațiile copiilor în 2020? Părinții sunt revoltați

De cealaltă parte, alocația pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani sau de până la 3 ani în cazul copilului cu handicap, va urca la 11,4 lei. Tot cu 11, 4 lei va crește alocația și pentru copii cu vârsta cuprinsă între 3 și 18 ani, în cazul celor cu handicap.

Dublarea alocațiilor a fost amânată

Dublarea alocațiilor pentru copii a fost amânată. Premierul Ludovic Orban a făcut precizări legate de momentul în care majorarea ar putea fi aplicată.

„Am discutat, poziţia preşedintelui este firească. Intenţia domniei sale este aceea de a promulga legea. Noi suntem puşi într-o situaţie în care şi dacă am vrea nu am putea majora alocaţiile. Cel mai probabil soluţia pe care vom merge este aceea de a proroga termenul de intarre în vigoare a legii până când vom avea posibilitatea de a asigura resurse financiare în bugetul de stat, iar aici ştiţi bine că nu se poate lucrul acesta decât la rectificarea bugetară, adică după data de 1 iulie”, a spus Ludovic Orban, după discuţiile purtate cu Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni.

Alocațiile mărite, lovitură uriașă! Ce urmează să se întâmple în perioada următoare

Întrebat ce va face cu privire la legea ce viza majorarea alocațiilor pentru copii, Klaus Iohannis a declarat, joi, că în prezent nu are de gând să refuze promulgarea actului normativ şi că termenul pentru promulgare este 18 ianuarie.

În decembrie 2019, Camera Deputaţilor a votat, decizional, iniţiativa legislativă ce prevede dublarea alocaţiei pentru copiii între 2 şi 18 ani, sumă care ajunge la 300 de lei, respectiv la 600 de lei pentru copiii cu handicap.

Un primar din România pune condiții romilor care își doresc copii: "Să aibă loc de muncă, o casă și bani pentru cre... Peste un milion de pensionari nu și-au primit banii: „Mai am trei lei în portofel”...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x