Antena Căutare

Cum ne dăm seama de diferența dintre răceală si gripă. Medicul infecționist Adrian Marinescu explică simptomele specifice

În perioada rece tot mai multe persoane răcesc și de cele mai multe ori simptomele nu sunt identificare corect. Răceala este confundată cu gripa și invers. Medicul infecționist Adrian Marinescu a explicat care sunt diferențe și cum ne putem da seama în funcție de simptome și debutul bolii.

Galerie
Cum ne dăm seama de diferența dintre răceală si gripă. Dr. Marinescu ne explică cum să identificăm simptomele | Hepta

Există mai multe tipuri de viroze respiratorii, iar cea mai ușoară dintre ele este răceala, care are ca simptome rinoreea, adică nasul care curge, nas înfundat și durere de gât.

O altă viroză mai puternică este gripa, care poate aduce, pe lângă simptomele răcelii, și febră și o stare generală mai proastă, dar și dureri musculare. Pentru că încă suntem în pandemie, știm că aceste simptome se potrivesc și cu cele de Covid-19, la care se adaugă oboseala, scăderea mirosului și gustului și o insuficiență respiratorie.

Citește și: Remedii împotriva răcelii și gripei. Cum îți poți stimula imunitatea

Cum ne dăm seama că avem gripă sau doar am răcit. Mediul infecționist Adrian Marinescu a oferit toate detaliile

Articolul continuă după reclamă

Medicul infecționist Adrian Marinescu a explicat care sunt principalele simptome ale răcelii, dar și al gripei pentru a ne putea da seama cum să acționăm.

Citește și: Cum să te ferești de viroze în perioada sezonului rece

”Simptomele sunt comune, dar e ușor să ne dăm seama dacă avem gripă. Avem o stare generală modificată brusc, cu dureri musculare și articulare importante, cu dureri de cap, o senzație ca și cum ai fost bătut.

Ceea ce nu se întâmplă în viroze și nici la COVID. Gripa apare repede, în mai puțin de 24 de ore de când intrăm în contact cu un bolnav, până la 2-3 zile. Durata bolii poate fi și de peste o săptămână” a explicat pentru Antena 3, medicul infecționist Adrian Marinescu

”Indiferent dacă avem gripă sau viroză primul lucru pe care îl facem este să ne izolăm. Este o regulă de bază. Și apoi ne testăm, nu doar pentru COVID, ci și pentru gripă” a adăugat medicul pentru sursa citată mai sus.

Citește și: Cum îți dai seama că nu mai ești contagios după ce ai avut Covid-19 și ai stat în izolare. Semnele la care trebuie să fii atent

”Vaccinarea ne ajută să prevenim gripa. Avem nevoie de 10-14 zile pentru ca vaccinul să aibă efect maxim. Imunitatea nu crește dacă apăsăm pe un buton.

Tot ce facem zilnic ajută, un complex de vitamine ar putea să ne ajute. Niciun medicament și nici antibioticul nu ne scapă de gripă”, a mai spus doctorul Adrian Marinescu, pentru Antena 3.

Citește și: De ce se îmbolnăvesc acum de Covid-19 cei care au evitat boala timp de 2 ani. Explicațiile epidemiologului Emilian Popovici

Atenție, peste 600 de blocuri din București rămân fără apă caldă! Ce zone sunt afectate și pentru cât timp... Rezultate Loto 29 septembrie 2022. Numerele câștigătoare de joi la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super Noroc și Noroc Plus...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Super Neatza, 13 ianuarie 2025. Prognoza meteo cu Ramona Olaru: Cer noros și temperaturi scăzute
Super Neatza, 13 ianuarie 2025. Prognoza meteo cu Ramona Olaru: Cer noros și temperaturi scăzute Luni, 13.01.2025, 08:26
Un 2025 de excepție! Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x