Antena Căutare

Cum sa te simti impacat cu gandul ca platesti chirie

In Romania, peste 90% din cetateni sunt proprietari de locuinte, dar in multe alte state raportul este chiar si de sub 50%, uneori in state mai bogate decat Romania! De ce nu isi cumpara strainii casa, desi au bani destui pentru asta, si se multumesc sa stea cu chirie? Nu se gandesc ca e momentul sa inceteze cu aceste compromisuri si sa obtina casa lor?

In Romania, peste 90% din cetateni sunt proprietari de locuinte, dar in multe alte state raportul este chiar si de sub 50%, uneori in state mai bogate decat Romania! De ce nu isi cumpara strainii casa, desi au bani destui pentru asta, si se multumesc sa stea cu chirie? Nu se gandesc ca e momentul sa inceteze cu aceste compromisuri si sa obtina casa lor?

Nu tocmai! Acestia se simt foarte bine in situatia lor, fara sa simta ca nu este casa lor cea in care se odihnesc si dorm, se spala, mananca sau se relaxeaza. Cum pot chiriasii romani sa ajunga la acelasi nivel de relaxare din acest punct de vedere?

Trebuie sa faci schimbari pe trei planuri, astfel incat sa te simti la fel de bine in situatia de chirias, precum o fac milioane si zeci de milioane de oameni din toata Europa fara sa doreasca sa-si achizitioneze propria locuinta, asadar fara sa se impovareze cu un credit pe o perioada lunga de timp.

Imbunatatirea relatiei proprietar-chirias

Daca proprietarul observa ca ii platesti chiria la timp luna de luna, an de an, ca te ingrijesti de locuinta prin efectuarea de reparatii ori de cate ori este cazul si prin faptul ca o mentii curata, relatia acestuia cu tine va incepe sa fie mai relaxata, incetatenindu-se ideea ca tu stai in aceasta locuinta si nimeni altcineva, niciodata, si ca proprietatea este pe maini bune intotdeauna!

In tot acest timp si pentru ca acest lucru sa se intample, trebuie sa platesti utilitatile (si intretinerea) in termen. Fara intarzieri si fara probleme. Un ultim aspect, si el destul de important, este faptul ca vecinii sa nu aiba nimic de reprosat. „Este un vecin bun, nu face galagie, zambeste frumos, este decent”. Astfel trebuie sa te descrie vecinii tai!

In plus, poti sa te folosesti de increderea pe care proprietarul ti-o acorda sugerandu-i astfel sa te deranjeze cat mai putin posibil. Asigura-l absolut de fiecare data ca totul este in regula si ca lucrurile nu se vor schimba, ca esti capabil sa faci fata urgentelor casnice si de unul singur, ca doar tu locuiesti aici si ce eforturile pe care le faci sunt pentru binele tau personal.

Convinge proprietarul ca ai totul asigurat si nu va mai veni saptamanal in „inspectie”, ci odata la o luna-doua, iar tu poti sa-l primesti ca pe un musafir care pleaca repede si nu revine pentru mult timp.

Schimbarea propriei perspective

Poti sa elimini din vocabularul tau zilnic cuvantul „chirie”. Odata ce ajungi sa te gandesti mai putin la asta, simti mai mult ca stai chiar acasa si nu esti intrus in casa altcuiva. Aceasta perceptie iti va aduce pace interioara si confort mental. Vei scapa de un gand inconfortabil, care iti poate afecta calitatea vietii traita intr-o tara unde majoritatea oamenilor isi duc traiul intr-o locuinta aflata pe numele lor si numai al lor si considera ca asa trebuie sa faci si tu!

Daca intentionezi sa stai acolo unde stai acum pe termen lung, nelimitat, atunci este recomandat sa te gandesti mai putin la conditia ta de chirias si sa consideri locul acesta „acasa”. Practic, ce te diferentiaza de un proprietar? Daca gandesti plata chiriei ca o actiune care iti ia 15 minute lunar, atunci nimic altceva nu este altfel. In timp, poti ajunge sa te imprietenesti cu proprietarul, sa il mai intrebi de sanatate, asa, din politete, fara ca el sa te mai intrebe pe tine de sanatate din dorinta de a te supraveghea, stiind ca acasa la tine totul este in regula.

Schimbarea mobilei din casa

Trebuie sa folosesti mobila care intr-adevar este pe gustul tau. Pentru asta, da un click pe Modela.ro. Desi vezi aici sloganul „totul pentru casa ta”, aminteste-ti de faptul ca trebuie sa te gandesti mai putin la calitatea ta in raport cu locuinta in care stai. Trebuie sa iti atribui o mai mare libertate in legatura cu locul de unde pleci de nevoie si unde te intorci cu drag in fiecare zi.

Cu mobila care era deja in apartament/garsoniera sau in casa poti sa te descurci astfel: o transporti, cu stirea proprietarului, intr-o alta locatie, sau umpli o singura camera cu ea, ori o inlocuiesti numai partial astfel incat sa ai loc si de vechi si de nou. Cu putin noroc, ajungi sa iti amenajezi si utilezi casa exact asa cum vrei!

Esti incurajat sa cumperi mobila noua, care sa fie pe gustul tau, mai moderna, care sa iti ofere ocazia sa te folosesti de ea mai mult decat te folosesti acum de cea existenta, datorita design-ului superior detinut de mobilerul modern in general. Sa iti ofere si mai mult senzatia ca esti acasa si ca poti sa te relaxezi, sa stai in tihna, sa faci doar ce vrei tu in casa ta si cu asta basta!

A sta cu chirie nu este o tragedie

A locui cu chirie este o situatie de fapt in care contra unei sume pe care o platesti, beneficiezi de spatiul locativ si de accesul la utilitati. Beneficiezi si de faptul ca zona in care esti este aproape de locul in care se desfasoara viata profesionala. Poate iti place locatia pentru ca este langa mall, langa parc. Poate iti place locatia pentru ca este spatioasa. Ai motivele tale pentru care stai acolo, nu este treaba nimanui, acolo traiesti si acolo te simti ca acasa!

Daca (ajungi sa) gandesti asa, de un singur lucru trebuie sa tii cont: sa nu uiti sa platesti chiria! Si sa-l primesti in casa ta pe umilul proprietar care asteapta la usa!

Soţia lui Fane Spoitoru, mărturisiri dureroase! Adevăruri ascunse au ieșit la iveală!... Avertizare meteo de ultimă oră! Urmează ger şi ninsori viscolite...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi) Luni, 13.05.2024, 11:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x