Fiecare element al instalatiei trebuie verificat cu atentie - de la centrala termica, contor, la grilajul aerisirii, pana la detectorul de gaze. Este nevoie de echipament special care sa detecteze toate scurgerile de gaze.
Verificarea instalatiilor dureaza aproximativ jumatate de ora. Acolo unde sunt gasite nereguli, angajatii firmei de furnizare de gaze naturale pot sigila, pe loc, instalatia.
Consumatorii sunt obligati prin lege sa verifice periodic instalatia de gaze. Cel putin o data la doi ani. Daca totusi sunt scurgeri de gaze, nu incercati sa rezolvati problema pe cont propriu. Aerisiti incaperea, nu folositi surse de foc si parasiti imobilul. Apoi sunati la 112 sau la distribuitorul de gaze. Cele mai multe probleme pot aparea la lucrarile de bransare.
In locurile unde se fac bransari noi, din cauza unei suduri neadecvate pot aparea acumulari de gaze. Mai mult, conductele de gaze se corodeaza si pot aparea fisuri.
Verificarea si revizia instalatiilor de gaze costa 87 de lei si trebuie efectuate doar de companiile verificate de Autoritatea Nationala de Reglementare in energie.
Reguli:
- incaperea trebuie aerisita
- nu folositi surse de aprindere cu flacara
- nu folositi echipamentele electrice, nici macar intrerupatoare
- evacuati zona si nu lasati alte persoane sa intre in imobil
- sunati la 112 sau la distribuitorul de gaze
Foto: Intact Images