Antena Căutare

Cuptorul cu microunde, dușmanul pe care-l ții în casa ta

Cuptorul cu microunde este un instrument îndrăgit în special de oamenii ocupați, dar nu preocupați de propria sănătate.

Cuptorul cu microunde este un instrument îndrăgit în special de oamenii ocupați, dar nu preocupați de propria sănătate. În condițiile în care suntem mereu pe grabă, facem multe lucruri deodată și nu suntem prezenți în ceea ce facem, a încălzi rapid mâncarea (care adeseori este de tipul „ready to eat”, devitalizată, industrială), pare o metodă eficientă, pentru că ne-am scurtat incredibil timpul de preparare a hranei. Însă, NU ESTE DELOC AȘA, pentru că folosirea cuptorului cu microunde scurtează dramatic și timpul până ajungem la medic!

De când a învățat să prepare termic alimentele, omul a folosit surse de căldura cu infraroșii. Energia din cuptorul tradițional acționează altfel asupra alimentului. Însă, cuptorul cu microunde nu încălzește cu infraroșii, ci cu radiație calorică și prin agitarea moleculelor de apă. Iar aceste detalii tehnice nu înseamnă decât un singur lucru: microundele distrug structura nutrienților din alimente! Cuptorul cu microunde generează un câmp electromagnetic a cărui polaritate se schimbă de miliarde de ori pe secundă. Toate alimentele conțin apa, iar în cuptorul cu microunde moleculele de apa se încălzesc, ceea ce afectează profund din punct de vedere chimic structura alimentelor, deoarece glucidele, lipidele, proteinele, vitaminele, antioxidanții și enzimele din aliment se alterează.

Citește AICI continuarea articolului.

Primele zboruri comerciale în spaţiu se fac în 2014! Un bilet costă 250.000 de dolari... Un hocheist de nouă ani a fost bătut cu pumnii şi cu picioarele!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi) Luni, 13.05.2024, 11:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x