Antena Căutare

Dâmbovițenii, așteptați la Festivalul Toamnei la Bezdead!

Asociația GAL „Bucegi Leaota” în colaborare cu Primăria Comunei Bezdead vă invită în perioada 14-15 octombrie la prima ediție a Festivalului Toamnei, eveniment ce iși propune să promoveze produsele tradiționale locale.

Asociația GAL „Bucegi Leaota” în colaborare cu Primăria Comunei Bezdead vă invită în perioada 14-15 octombrie la prima ediție a Festivalului Toamnei, eveniment ce iși propune să promoveze produsele tradiționale locale.

„Vreau ca Festivalul Toamnei să devină o sărbătoare anuala, prin care producătorii locali să-și promoveze produsele. Încerc pe această cale să promovez și localitatea, cu oameni gospodari, care să-și poată expună și vinde produsele. Toți cei care au certificat de producător pentru legume, fructe, lapte, brânză, miere vin și își vor prezenta produsele cât mai frumos. De asemenea, gospodinele își vor arăta măiestria la sectorul de murături, dulceață și chiar prăjituri.”, declară Teodora Anghelescu, Primarul Comunei Bezdead.

Peste 25 de producatori locali vor avea ocazia să-și expună produsele tradiționale în cadrul unui târg organizat cu ocazia festivalului. Aceștia vor oferi vizitatorilor, la preț de producător, produse precum cașcaval afumat, brânză, zacuscă, dulcețuri, pastramă, țuică, dar și murături sau prăjituri făcute în casă după rețete autentice, păstrate și transmise din generație în generație.

Vizitatorii vor avea la dispoziție și o zonă cu produse culinare din bucătăria tradițională românească preparate pe loc. Astfel, bulzul, pastrama cu mămăligă și preparatele la grătar vor fi vedetele primei ediții a acestui eveniment.

Momentele artistice vor fi asigurate pe parcursul ambelor zile de Ansamblul Chindia Târgoviște, cu un program de muzică populară, dansuri și muzică lautarească autentică.

Proiect de lege: în Rusia se va interzice mieunatul și lătratul pe timp de noapte... Descoperire macabră în Vaslui. Oamenii legii au fost cutremuraţi de ceea ce au găsit la faţa locului!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi) Luni, 13.05.2024, 11:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x