Antena Căutare

De ce aleg tinerii să plece din România. Care sunt principalele motivele

Conform unui studiu, aproximativ 6 milioane de români trăiesc în străinătate. De asemenea, tot mai mulți tineri, cu vârste cuprinse între 14 şi 29 ani, preferă să părăsească România pentru a-și face un viitor mai bun în diaspora.

Conform unui studiu, aproximativ 6 milioane de români trăiesc în străinătate | Profimedia

Tendința tinerilor de a pleca din țara natală nu este doar o simplă alegere personală, ci reflectă o căutare profundă a unui viitor mai bun, într-un mediu care le oferă mai multe oportunități din de vedere profesional și financiar.

Rezultatele studiului sunt îngrijorătoare. Tot mai mulți români cu vârste cuprinse între 14 și 29 de ani preferă să părăsească România. Se pare că aceștia nu sunt deloc mulțumiți de sistemul de la noi din țară. Principalul motiv pentru care aleg să plece în străinătate este faptul că românii nu au încredere în autorități si nici în clasa politică.

Tinerii care aleg să emigreze sunt nemulțumiți de calitatea educației

Unul dintre cele mai frecvente motive pentru care tinerii aleg să emigreze este nemulțumirea față de calitatea educației oferite în sistemul românesc. De asemenea, 50 % susțin ca sunt afectați de nesiguranță economică.

Articolul continuă după reclamă

Alți români, de 5 %, sunt de părere că veniturile nu le ajung nici măcar pentru strictul necesar.

Citește de pe observatornews.ro mai multe detalii despre motivele pentru care tinerii aleg să plece din România.

Ce riscă românii care nu au autorizație pentru noile construcții. Se aplică sancțiuni severe...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 18 octombrie 2024. Alex Leonte și Emanuela au câștigat 25.000 de lei pentru Ariana
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 18 octombrie 2024. Alex Leonte și Emanuela au câștigat 25.000 de lei pentru Ariana Vineri, 18.10.2024, 18:58
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x