Antena Căutare

Decizie controversata la Sfantu-Gheorghe: Zeci de strazi, redenumite cu nume maghiare

Consiliul Local Sfantu-Gheorghe a aprobat, fara a avea avizul Comisiei Juridice si in ciuda voturilor impotriva ale consilierilor romani, schimbarea denumirilor catorva zeci de strazi. „In tara in care traim, orice e posibil. Se poate sa nu intre in vigoare, dar ma intreb unde este autonomia locala, ce pazim aici daca nu putem decide cum sa se numeasca o strada din oras. Telul nostru nu este de a schimba numele de 1 Decembrie 1918, ci sa fie si strada Petofi Sandor si Mihai Eminescu”, a declarat primarul Antal Arpad.

Simbolistica si nereguli juridice



Consilierul Madalin Guruianu a atras astfel atentia ca proiectul nu a primit avizul comisiei juridice, din considerentul ca in trecut au mai existat initiative de schimbare a denumirii strazii, care au fost atacate in instanta si intervine autoritatea lucrului judecat, sentintele fiind definitive.

Totodata, consilierul Rodica Parvan a afirmat ca este o chestiune de decenta sa nu fie schimbata denumirea acestei strazi si initiativa se doreste a fi o batjocurire a simbolului acestei zile. Ea a propus ca alte doua strazi sa primeasca denumirea de Petofi Sandor si Mihai Eminescu, dar propunerea a fost insa respinsa si proiectul in sine a fost votat cu patru voturi impotriva - ale romanilor, si restul favorabile ale UDMR si PCM.

Reprezentanta PCM Bereczky Kinga a incercat sa fie spirituala si a propus chiar ca toata strada sa fie denumita Petofi Sandor, pentru a nu mai exista discutii.

Primarul Antal Arpad a respins ambele variante si ele nu au primit nici votul majoritatii consilierilor, si a subliniat ca, in ciuda lipsei avizului Comisiei, care este consultativ, si a sentintelor definitive, proiectul poate fi votat asa cum este. De asemenea, el a spus ca varianta propusa in proiect este una echilibrata.

VEZI lista strazilor cu denumiri schimbate

VIDEO! Viata de calugar... cu bancuri si bere... VIDEO! PD-L a platit 45.000 € pentru un DVD cu Nicolae Ceausescu...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x