Antena Căutare

Decizie neașteptată! Ce se va întâmplă cu chipul lui Decebal, de la Clisura Dunării?

Consiliul Județean Mehedinți a anunțat de curând ce se va întâmpla cu chipul lui Decebal de la Clisura Dunării! Și schimbarea chiar este importantă și se va produce până la sfârșitul primăverii anului 2017!

Consiliul Județean Mehedinți a anunțat de curând ce se va întâmpla cu chipul lui Decebal de la Clisura Dunării! Și schimbarea chiar este importantă și se va produce până la sfârșitul primăverii anului 2017!

Consiliul Județean (CJ) Mehedinți va identifica resurse financiare pentru amplasarea unui sistem de iluminat în zona basoreliefului reprezentându-l pe regele dac Decebal.

Președintele CJ, Aladin Georgescu, a declarat că s-a luat decizia punerii în valoare a chipului lui Decebal pe timpul nopții întrucât sectorul transfrontalier România-Serbia este vizitat anual de peste 50.000 de turiști.

"Unii dintre aceștia tranzitează zona cu vasele de croazieră, alții la bordul autovehiculelor. Datorită chipului lui Decebal localitățile din Clisura Dunării au cunoscut o dezvoltare economico-socială intensă, aici construindu-se peste 100 pensiuni, microhoteluri și case de vacanțe", a precizat Georgescu.

El a arătat că și autoritățile locale ale comunelor Eșelnița, Dubova și Svinița vor fi mobilizate pentru a sprijini proiectul respectiv a cărui implementare va fi finalizată până la sfârșitul primăverii anului 2017.

"Chipul lui Decebal vine să demonstreze participarea certă a poporului daco-trac la formarea culturilor europene și, astfel, a existenței unei civilizații la Dunăre", a mai adăugat Georgescu.

Potrivit acestuia, basorelieful are o înălțime de 55 metri și o lățime de 22 metri. Omul de afaceri Iosif Constantin Drăgan a fost cel care a promovat și finanțat ideea acestei lucrări efectuate în perioada 1994 — 2004. La realizarea statuii au lucrat 12 sculptori alpiniști, inițiatorul cheltuind cu sculptarea ei peste un milion de dolari. Lucrările au fost conduse de sculptorul român Florin Cotarcea. Sub chipul lui Decebal a fost săpată în stâncă inscripția în latină: "DECEBAL REX — DRAGAN FECIT" ("Regele Decebal — făcută de Drăgan"), arată Agerpres.

Exerciţiu de alarmare în cazul unui cutremur cu magnitudinea peste 7 grade pe scara Richter în Bucureşti. Cum acţionează... Lovitură grea pentru Andrei Găluț, singurul supraviețuitor al trupei „Goodbye to Gravity”! Infernul Colectiv parcă nu se...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x