Antena Căutare

Deținătorii de cartele prepay trebuie să-și dezvăluie identitatea

Legea privind modul în care sunt reglementate cartelele prepay va avea o perioadă de implementare, astfel încât deținătorii să aibă timp să își declare identitatea

Legea privind modul în care sunt reglementate cartelele prepay va avea o perioadă de implementare, astfel încât deținătorii să aibă timp să își declare identitatea, a declarat ministrul Comunicațiilor și pentru Societatea Informațională, Marius Bostan, care a precizat că va depune toate eforturile ca această lege să fie cât mai repede dezbătută public.

Legea o să aibă o perioadă de reglementare, un timp de implementare, de șase luni să spunem. Apoi o să aibă un timp de declarare. Dacă ai cartelă, o să ai un timp să-ți declari identitatea. Ar fi normal să se dea o perioadă rezonabilă de înregistrare, pentru că altfel, în ultima zi de intrare în vigoare a legii o să fie cumpărate zeci de milioane de cartele și nu are niciun efect. În momentul în care deținătorul cartelei, într-un timp rezonabil, să zicem de trei luni, nu se va înregistra...el va primi un sms: trebuie să vii sa te înregistrezi. (Înregistrarea se va face n.r) la un operator de date cu caracter personal sau la magazinele operatorului. Reglementările tehnice or să se dea prin normele metodologice", a spus ministrul Comunicațiilor, subliniind că, în cazul celor aflați în străinătate "am putea să găsim și o formă de semnătură electronică, de identificare la distanța".

Ministrul a explicat că în viitor, conform acestei legi, persoanele care vor dori să cumpere o cartelă vor trebui să se înregistreze cu buletin, în timp ce vânzătorii vor trebui să se autorizeze.

"Ideea este în felul următor...În mod normal mă duc ca simplu cetățean și vreau să cumpăr această cartelă. Cu ajutorul buletinului se înregistrează: cod, data nașterii...Or să le vândă (cartelele n.r) cei care au acces la aceste date, cei care culeg date cu caracter personal. În momentul în care ai dreptul să vinzi această cartelă, trebuie să te înregistrezi ca operator de date cu caracter personal și trebuie să respecți legea, pentru că cei care operează cu date de acest tip trebuie să respecte niște reguli și au niște răspunderi. La acel moment, dacă este un dealer care se autorizează, el poate vinde. Dacă este un chioșc mai mic și nu dorește să se autorizeze, să respecte regulile, atunci nu văd de ce ar vinde acest serviciu. Există o lege ce reglementează corect și clar pe cei care operează cu date cu caracter personal. Și sunt răspunderi și pedepse. În momentul în care dorești să operezi cu astfel de date te înregistrezi la o autoritate responsabilă. Sunt niște relee de siguranță, niște nivele de siguranță și trebuie să le respecți. Dacă nu le respecți ești controlat, amendat etc", a precizat Marius Bostan.

Sprijin financiar pentru crescătorii de animale din România. 32 de milioane de lei într-un singur an!... Astăzi ne vom bucura de soare şi temperaturi ridicate în Capitală! Cum va fi vremea în țară...
Legume bogate în fibre pe care e indicat să le consumi, potrivit specialiștilor
Consumul de legume aduce o mulțime de beneficii pentru sănătate. De asemenea, poate fi o...
Horoscopul zilei de 7 iunie 2023. Berbecii sunt sfătuiți să se concentreze pe carieră. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 7 iunie 2023 spune că Berbecii sunt sfătuiți să se concentreze pe...
Parteneri
Coșulețe de cartofi Duchesse cu ciuperci și legume
Catine.ro
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x