Antena Căutare

Diabetul creşte riscul complicaţiilor în cazul pacienţilor care se infectează cu noul coronavius

Diabetul creşte riscul complicaţiilor în cazul pacienţilor care se infectează cu noul coronavius. Medicii de specialitate atrag atenţia că este una dintre patologiile care pot cauza formele grave de pneumonie sau chiar moartea pacienţilor. O treime dintre decesele confirmate la noi sunt la pacienţi diabetici.

Prezenţa diabetului nu se traduce, însă, într-un risc mai mare de infectare cu SARS-COV2. Totuşi, persoanele diagnosticate cu această boală trebuie să ştie că sunt, îndr-adevăr, mai predispuse la o evoluţie severă a bolii date de coronavirus. Studiile internaţionale arată că peste 40% dintre cei care au murit infectaţi Covid-19 sufereau de diabet, dar mai aveau şi bolile cardiovasculare și renale.

Simptome precum hipertensiune arterială şi vorbim în special de persoanele cu diabet zaharat de tip 2, să aibă boli de inimă, să fi avut un infract miocardic sau un accident vascular cerebral. De aceea nu este pentru noi o mare supriză pentru noi că foarte multe dintre persoanele care decedează ca urmare a infecţiei cu coronavirus au şi diabet zaharat.

Elevii s-ar putea întoarce la școală după încetarea stării de urgență. Ministrul Educației, anunț de ultimă oră despre reluarea cursurilor

Cei care ştiu că au această boală sunt sfătuiţi să se protejeze suplimentar în această perioadă.

Persoanele cu diabet sunt la un risc mai crescut de a dezvolta un episod depresiv sau sunt mai supuşi anxietăţii. Cu atât mai mult, este foarte important să nu alarmăm populaţia.

Şi să nu spunem persoanelor cu diabet că da, s-ar putea să moară din cauza asta, ci să venim cu clarificări.

Ce este cel mai uşor lucru de făcut în special când suntem în casă? Mâncăm. Pentru că aşa reuşim cel mai bine să ne calmăm, creierul nostru eliberează endorfine, suntem liniştiţi, nu ne mai gândim la asta. Motiv pentru care există riscul unui dezechilibru glicemic.

Şi tocmai acest dezechilibru este cel care poate cauza orice complicaţie a bolii.

Mesajul unui medic român, după ce s-a vindecat de coronavirus: „A fost traumatizant, dar am învins! Din 20 aprilie încep serviciul!”

Controlul glicemic şi toate indicaţiile noastre terapeutice, fie de stil de viaţă, fie de medicaţie, sunt îndreptate către acest obiectiv, obţinerea controlului glicemic. Este extrem, extrem de important!

Acesta poate să prevină o evoluţie nefastă a infecţiei cu COVID, în cazul în care aceasta poate să apară.

Astfel, alimentaţia corectă şi mişcarea sunt mai importante ca niciodată acum.

La nivel mondial, diabetul este a doua cea mai răspândită comorbiditate de care sufereau persoanele decedate în urma infecţiei cu coronavirus.

DSP Dolj, nereguli grave! Au aprobat folosirea unui dezinfectant veterinar periculos pentru oameni, apoi au sistat de to... Românii ajută eroii din linia întâi! Aceștia oferă apartamente gratuite pentru cadrele medicale...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x