Antena Căutare

Divortul, pronuntat si numai cu acordul sotilor

Si persoanele cu zeci de ani de casatorie in spate din care au rezultat copii minori vor putea beneficia, in scurt timp, de institutia medierii. In esenta, aceasta este principala modificare propusa de Ministerul Justitiei (MJ) in materia desfacerii casatoriilor. In pachetul de proiecte de acte normative supranumit "Legea micii reforme", in urma dezbaterii publice, MJ a operat unele modificari, ce au fost anuntate ieri de ministrul Justitiei, Catalin Predoiu (foto), in esenta, si de secretarul de stat Lidia Barac, pe larg

"Noutatea consta in faptul ca divortul poate fi pronuntat si numai pe baza acordului ambilor soti, facut prin institutia medierii, indiferent de durata casatoriei si chiar si atunci cand din casatorie au rezultat copii minori, ceea ce in prezent nu e posibil", ne-a precizat secretatul de stat Lidia Barac.

In prezent, pot divorta prin mediere numai sotii care nu au copii minori rezultati din casatorie. Totodata, pot divorta prin acordul partilor obtinut prin mediere si sotii care au o "vechime" intr-ale casniciei de cel putin un an.

Prin modificarile operate de echipa de specialisti ai MJ, cu scopul decongestionarii instantelor de judecata si al scurtarii duratei proceselor, se inlatura si sentimentul de "discriminare" pe care l-au simtit poate sotii care nu au putut beneficia pana acum de avantajele medierii. Pe scurt, cu acordul de mediere in brate, desfacerea casatoriei de catre judecator va deveni o simpla formalitate pentru toti.

Sursa: jurnalul.ro

Foto: intactimages.ro

Romania, exemplu negativ in New York Times... Demolari pe Calea Victoriei...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x