Antena Căutare

DNA solicita retinerea deputatului PDL de Giurgiu Dan Pasat

Reprezentantii DNA au cerut retinerea deputatului PDL de Giurgiu Dan Pasat, pentru santaj. Seful Directiei Nationale Anticoruptie, Daniel Morar, a inaintat ministrului Justitiei solicitarea de a sesiza Parlamentul Romaniei pentru incuviintarea retinerii si arestarii deputatului, informeaza Mediafax.

"In perioada 2009 - 2010, invinuitul Pasat Dan, in calitate de deputat in Parlamentul Romaniei, iar din data de 21 decembrie 2009, si de secretar general al Partidului Democrat Liberal in cadrul organizatiei judetene Giurgiu, cu incalcarea regimului incompatibilitatilor in exercitarea demnitatii publice de parlamentar, prin actiuni de santaj ori prin folosire a autoritatii si influentei ca om politic decurgand din functia de conducere din partid, a actionat pentru a obtine, pentru sine sau pentru persoane apropiate, beneficii necuvenite provenind din contractele de achizitii publice incheiate cu primarii de pe raza judetului Giurgiu si derulate prin firma
sa - SC PROD INVEST SRL, pe care o controla si o conducea in fapt.

Atunci cand a intampinat opozitie din partea reprezentantilor administratiei publice locale ori a firmelor care isi adjudecasera contractele de achizitie publica, inculpatul a recurs la diverse forme de intimidare, mergand pana la amenintari si acte de violenta", se arata intr-un comunicat de presa remis de DNA.

La inceputul acestui an, s-a dispus urmarirea penala fata de Dan Pasat in legatura cu doua infractiuni de santaj.

In luna iunie, cercetarile au fost extinse, fiind dispusa urmarirea penala fata de Pasat Dan si sub aspectul celorlalte infractiuni sus mentionate in cererea de incuviintare a retinerii si arestarii preventive", se mai arata in comunicat.

Foto: cdep.ro

Profesorii care dau meditatii elevilor carora le predau si la scoala risca excluderea din invatamant... Funeriu, despre atacul din Craiova: “Am cerut sa se afle daca scoala si-a facut datoria privind securitatea”...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x