Antena Căutare

Documente SRI: SOV, implicat in falimentarea controlata a Petromservice

Sorin Ovidiu Vintu s-ar afla in spatele falimentarii controlate si voite a Petromservice iar o mare parte din bani a ajuns la el. La aceasta concluzie duc doua documente incendiare ale SRI si ale Oficiului National pentru Prevenirea si Spalarea Banilor, citate de ziarul Adevarul.

"Administratorii PSV Company, fosta societate Petromservice (al carui presedinte al Consiliului de Administratie a fost Liviu Luca), au falimentat aceasta societate in mod voit si controlat", se arata intr-un raport confidential al Oficiului National de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor . Acesta precizeaza ca banii companiei au ajuns pe mana lui Sorin Ovidiu Vantu, fiind transferati catre societati din Cipru in spatele carora se afla omul de afaceri.


Autorii raportului au indicii ca aproape 160.000 de euro au fost spalati prin platile facute din contul PSV Company catre 6 offshore-uri, doua dintre ele, controlate de Sorin Ovidiu Vintu. La el au ajuns astfel 126 milioane de euro.

Documentul este una din probele importante ale procurorilor care au trimis in judecata pentru delapidare si spalare de bani conducerea companiei, alaturi de Adrian Eftime, fiul sindicalistului Ion Eftime, desemnat de Vintu sa administreze Realitatea Media, societate al carei actionar era tot PSV Company, dar si de Kiss Laszlo, specialist in infiintarea de offshore-uri.

Concluziile acestui raport au fost confirmate si de SRI, care a monitorizat gruparea condusa de Laszlo Kiss. Aceasta era implicata in circuite financiar-bancare, prin care se urmarea reciclarea unor sume imense de bani provenite din activitati ilegale.

Intr-o nota a SRI, apare transcriptul unei convorbiri telefonice din septembrie 2009, in care Adrian Eftime, unul dintre oamenii din jurul lui Kiss mentioneaza greutatile pe care le avea de intampinat la transferul banilor albi in tara.

"E foarte complicat ca trebuie sa iau banii, trebuie sa-i bag eu in banca, trebuie sa-i trimit in afara, din afara trebuie sa-i duc iara in Romania si iar trebuie sa vad cum ii scot in Romania foarte complicat sa fac chestia asta, ca nu stiu cum sa... se pierd multi bani, stii", i-a spus Adrian Eftime partenerului sau de afaceri Dina Constantin, ambii interesati sa intermedieze preluarea unui terminal energetic important.

Din interceptarile telefonice a reiesit ca este vorba de Compania Nationala a Petrolului.

sursa: Antena3

Bucuresti: Zeci de unitati de invatamant au cabinetele medicale goale... Un tanar din Iasi, injunghiat fara motiv intr-o sala de jocuri...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x