Poliţişti din Argeş au anunţat, vineri, că, în urma administrării probatoriului, doi adolescenţi de 15 ani au fost reţinuţi în dosarul care vizează o grupare specializată în acte de terorism.
Unul dintre adolescenţi este din Bucureşti şi cel de-al doilea din Buzău.
Joi, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Piteşti, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. - S.T. Piteşti, cu sprijinul poliţiştilor de combatere a criminalităţii organizate din Ploieşti, Constanţa, Buzău, Dâmboviţa şi Neamţ, au efectuat activităţi procedurale de predare/ridicare de obiecte şi înscrisuri, precum şi punere în executare a unor mandate de aducere în cadrul unui dosar de terorism.
”Din cercetări s-a stabilit că, în perioada septembrie 2019 – martie 2020, 9 persoane din judeţele Dâmboviţa, Neamţ, Buzău, Constanţa şi din Bucureşti, ar fi mai iniţiat apeluri având ca scop ameninţarea şi intimidarea populaţiei, prin producerea unui eveniment cu puternic impact psihologic”, a transmis, joi, Poliţia Română.
La rândul lor, procurorii DIICOT au precizat că au dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de 3 inculpaţi minori, pentru săvârşirea infracţiunilor de ameninţare teroristă şi complicitate ameninţare teroristă.
”În cauză s-a reţinut faptul că inculpaţii fac parte dintr-un grup de tineri care şi-au făcut o preocupare din apelarea, prin intermediul unei aplicaţii informatice, folosind tehnologia VoIP prin care disimulează identitatea apelantului, a dispeceratelor unor aeroporturi şi unităţi de poliţie pentru a ameninţa cu detonarea unor dispozitive explozibile şi pentru a reclama săvârşirea unor fapte nereale, dar şi pentru apelarea unor persone fizice şi juridice pentru a face diverse farse. Astfel, inculpaţii au apelat în mai multe rânduri dispeceratul Aeroportului International Henri Coandă Bucureşti-Otopeni pentru a ameninţa cu detonarea unor dispozitive explozibile. Totodată au iniţiat mai multe apeluri telefonice către secţii de poliţie din Capitală pentru a reclama săvârşirea unor fapte nereale, dar şi către mai multe societăţi comerciale pentru a efectua comenzi comerciale false pe numele unor persoane cu care aceştia intraseră în diverse conflicte”, a transmis DIICOT.
Sursele citate au precizat că, în urma percheziţiilor, au fost identificate 10 telefoane mobile, 12 cartele telefonice, 3 unităţi de calcul, 7 unităţi de memorie şi alte obiecte şi înscrisuri.
Sursa : news.ro
Nelu Tătaru a povestit cum a scăpat de infectarea cu coronavirus: "Nebulizări, băi de dezinfectare în fiecare seară... Elevii ar putea susține examenele de BAC și Evaluare Națională, din 15 iunie, fără să fie obligați să poarte măști...