Antena Căutare

Dormim cu o oră mai puţin! Când trebuie să dăm ceasurile înainte

În noaptea de 25/26 martie, toate ceasurile se vor da înainte în același timp, nu doar în România, ci în toate țările Uniunii Europene. Astfel, ziua de 27 martie 2017 va avea 23 de ore în loc de 24

În noaptea de 25/26 martie, toate ceasurile se vor da înainte în același timp, nu doar în România, ci în toate țările Uniunii Europene. Astfel, ziua de 27 martie 2017 va avea 23 de ore în loc de 24

Ceasul se dă înainte cu o oră și, astfel, ora 3:00 va deveni ora 4:00. Mecanismul prin care se schimbă ora, primăvara și toamna, este folosit de 110 țări din întreaga lume.

România a aderat la ora de vară în anul 1932.

Introducerea orei de vară s-a născut ca o necesitate de război, în timpul primei conflagrații mondiale. Germania și Austro-Ungaria au fost primele țări care au introdus acest sistem, începând cu 30 aprilie 1916, în scopul economisirii rezervelor de cărbune necesare producției de război.

Puterile Antantei au adoptat această reglementare un an mai târziu, în 1917. Acest fapt a făcut ca și România să adopte pentru prima dată ora de vară în 1917.

Și, totuși, de ce?

În Marea Britanie, William Willet a propus această schimbare pentru a valorifica din plin lumina naturală.

Pentru a convinge englezii, acesta a scris un pamflet prin care satiriza modul în care oamenii irosesc timpul.

Astfel, pentru a face economie la electricitate și la alte metode de iluminat, s-a stabilit această metodă de trecere la ora de iarnă. Iarna zilele sunt mai scurte, cerul se luminează mai târziu și apusul are loc mult mai devreme.

Pentru a păstra ritmul de lucru, dar și pentru a profita cât mai mult de orele de lumină, țările au aderat la această convenție.

Seism cu magnitudine mare în Vrancea. România s-a cutremurat iar!... Aveți drum prin țară? Atenție, cod galben de ceață! Care sunt zonele afectate...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x