Live acumObservator 12
Prime Time 20:30Chefi la Cutite

Dosar penal pentru jandarmul care a lovit protestatari la manifestație! Sunteți de acord cu această măsură?

Procurorii Parchetului Militar s-au sesizat din oficiu şi fac cercetări pentru purtare abuzivă în cazul jandarmului care a fost filmat când lovea protestatarii sâmbătă seară, în Piaţa Universităţii.

Procurorii Parchetului Militar s-au sesizat din oficiu şi fac cercetări pentru purtare abuzivă în cazul jandarmului care a fost filmat când lovea protestatarii sâmbătă seară, în Piaţa Universităţii.

Şeful Jandarmeriei: Jandarmul filmat când lovea protestatarii sâmbătă îşi va continua activitatea în instituţie până la dovedirea vinovăţiei. La DNA nu a făcut nimic care să încalce legea

"La data de 22 ianuarie 2018, procurorii Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunii de purtare abuzivă (...) constând în aceea că unul dintre jandarmii din dispozitivul desfăşurat pentru menţinerea ordinii şi liniştii publice a agresat fizic una sau mai multe persoane, pe fondul unei busculade create în zona cordonului de protecţie", a anunţat, marţi, Parchetul instanţei supreme.

Imagini cu jandarmul care loveşte cu pumnul participanţi la protestele de sâmbătă din Piaţa Universităţii au fost distribuite intens pe reţelele sociale, provocând reacţii vehemente.

Reacţia jandarmului a fost determinată de comportamentul manifestanţilor?

Bărbatul îi loveşte puternic de mai multe ori cu pumnul pe unii dintre cei care încearcă să forţeze cordonul de jandarmi pentru a ocupa carosabilul. Acesta a fost singurul moment în care s-au produs violenţe în Piaţa Universităţii, unii dintre participanţi susţinând că la originea lor s-a aflat un grup de câteva zeci de persoane, unele dintre acestea fiind ulterior eliminate din rândurile protestatarilor.

Ulterior, poliţistul Marian Godină a prezentat pe pagina sa de Facebook o imagine din care reiese că jandarmul a făcut parte şi din dispozitivul care s-a aflat la DNA când liderul PSD Liviu Dragnea a fost la audieri.

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei, Georgian Enache, a spus că reacţia jandarmului a fost determinată de comportamentul manifestanţilor, întrucât dispozitivul de jandarmi avea obligaţia de a asigura ordinea publică şi de a menţine şoseaua liberă. Enache a adăugat că protestatarii şi-au asumat reacţia forţelor de ordine în mometul în care şi-au schimbat modul de manifestare.

Luni, şeful Jandarmeriei Române, Sebastian Cucoş, a anunţat că jandarmul îşi va continua activitatea până când i se va demonstra vinovăţia. El a confirmat indirect că este acelaşi jandarm care l-a protejat pe Liviu Dragnea la DNA, când acesta a fost la audieri, îmbrâncind jurnaliştii, spunând că atunci nu i-a fost aplicată cercetarea disciplinară pentru că nu s-a dovedit că a făcut ceva greşit.

Recomandari