Live acumiUmor
Prime Time 20:00iUmor

Dosarul Ţăndărei a schimbat legislaţia europeană. Copiii fără apărare, ignorați de justiția din România

Nu s-a făcut dreptate pentru 180 de copii exploataţi! Cazul minorilor din Ţăndărei duşi la cerşit în Marea Britanie scandalizează Europa.

Cazul Țăndărei este ignorați de justiția din România

Traficanţii au fost achitaţi, după ani de procese. Sistemul de justiţie din România a dat greş, spun mai multe organizaţii care cer excluderea din magistratură a procurorului de caz. Probele existau, iar dacă suspecţii erau judecaţi în Marea Britanie primeau ani grei de închisoare. Este reacţia unuia dintre investigatorii britanici care au participat în ancheta Ţăndărei.

Zeci de percheziţii, supravegheate din elicoptere, şi 25 de persoane arestate pentru trafic de persoane şi spălare de bani. Au fost confiscate miltraliere AKM, puşti de vânătoare, pistoale, bani, maşini, cai şi aur în valoare de jumătate de milion de euro. 9 ani mai târziu, toate bunurile sunt înapoiate, iar inculpaţii.declaraţi nevinovaţi.

În urma anchetei, 120 de condamnaţi defintiv au fost în Anglia. La noi 25 de bărbaţi, consideraţi capii reţelei, au scăpat de pedepse după 9 ani de proces. 6 ani şi 53 de termene a durat până prima achitare. Deja multe fapte erau prescrise. Pentru unele, spuneau judecătorii nu existau probe separat pentru fiecare inculpat. După alte 10 luni de proces, Curţii de Apel Târgu Mureş dau decizia definitivă De achitare. De data aceasta pe motiv că: FAPTELE NU EXISTĂ

Dosarul Ţăndărei a schimbat legislaţia europeană. După prezentarea cazului în Parlamentul European, în 2011, UE a adoptat o directivă prin care cerşetoria a fost numită sclavie. Muncă forţată, exploatare.

Recomandari