Traficanţii au fost achitaţi, după ani de procese. Sistemul de justiţie din România a dat greş, spun mai multe organizaţii care cer excluderea din magistratură a procurorului de caz. Probele existau, iar dacă suspecţii erau judecaţi în Marea Britanie primeau ani grei de închisoare. Este reacţia unuia dintre investigatorii britanici care au participat în ancheta Ţăndărei.
Zeci de percheziţii, supravegheate din elicoptere, şi 25 de persoane arestate pentru trafic de persoane şi spălare de bani. Au fost confiscate miltraliere AKM, puşti de vânătoare, pistoale, bani, maşini, cai şi aur în valoare de jumătate de milion de euro. 9 ani mai târziu, toate bunurile sunt înapoiate, iar inculpaţii.declaraţi nevinovaţi.
În urma anchetei, 120 de condamnaţi defintiv au fost în Anglia. La noi 25 de bărbaţi, consideraţi capii reţelei, au scăpat de pedepse după 9 ani de proces. 6 ani şi 53 de termene a durat până prima achitare. Deja multe fapte erau prescrise. Pentru unele, spuneau judecătorii nu existau probe separat pentru fiecare inculpat. După alte 10 luni de proces, Curţii de Apel Târgu Mureş dau decizia definitivă De achitare. De data aceasta pe motiv că: FAPTELE NU EXISTĂ
Dosarul Ţăndărei a schimbat legislaţia europeană. După prezentarea cazului în Parlamentul European, în 2011, UE a adoptat o directivă prin care cerşetoria a fost numită sclavie. Muncă forţată, exploatare.
Citește și: Mihai Trăistariu, povestea dură din spatele succesului: „Când tata a murit, mama a zis: Doamne, am scăpat!”
Export masiv! Brazii de Crăciun rămași nevânduți în România ajung în piețele din Republicii Moldova... Execuția soților Ceaușescu. Adevărul, după 30 de ani...