Live acumFilm: Transformers: Razboiul lor in lumea noastra
Prime Time 20:00iUmor

Două persoane internate în același salon cu tânăra din Petroșani, infectată cu noul coronavirus, au murit

Două persoane internate în acelaşi salon cu tânăra de 26 de ani din Petroşani infectată cu noul coronavirus au murit, au anunţat, vineri, reprezentanţii Prefecturii Hunedoara. Cele două persoane aveau teste negative pentru coronavirus, cauza deceselor nefiind cunoscută la această oră.

Coronavirus.

Două vârstnice care au împărţit acelaşi salon cu tânăra de 26 de ani, depistată cu coronavirus, au murit în spitalul din Petroşani. Femeile erau internate în Secţia de Neurologie, în urma unor probleme grave de sănătate, iar decesele lor nu au legătură cu cazul tinerei, spun medicii.

Până acum, epidemiologii au descoperit şase contacţi direcţi ai femeii care au fost confirmaţi cu coronavirus.

Citește și: „O idee stupidă, dar periculoasă” circulă pe internet. Ce au ajuns să facă românii, în loc să stea în izolare

„Spitalul de Urgență din Petroșani a informat DSP- HD despre decesul a două paciente care au fost în salon cu persoana de 26 de ani depistată pozitiv. Pentru aceste două persoane s-a primit rezultat negativ pentru COVID 19. Ancheta epidemiologică este în desfășurare pentru depistarea contacților direcți ai celor 6 persoane depistate pozitiv, ieri (joi - n.r.). La această acțiune din Valea Jiului participă medicii epidemiologi de la Direcția de Sănătate Publică - jud. Hunedoara și de la toate spitalele din județ", anunţă reprezentanţii Prefecturii Hunedoara.

„Ambele paciente au decedat în urma unor probleme neurologice. Pacientele, testate pentru COVID 19, nu au fost purtătoare de virus, rezultatele în cazul lor fiind negative”, a declarat, pentru adevarul.ro, Alin Vasilescu, managerul Spitalului de Urgenţă din Petroşani.

Citește și: Cele mai mari mituri despre coronavirus, spulberate de specialiști! Ce se întâmplă cu COVID-19, pe măsură ce se încălzește vremea

Joi, secţia de Neurochirurgie a Spitalului din Petroşani a fost închisă iar 42 de oameni (medici, asistente, angajaţi ai Unităţii de Primiri Urgenţe, un echipaj de pe Ambulanţă şi pacienţi) au intrat în autoizolare şi aşteaptă rezultatele testelor de depistare a coronavirusului.

Potrivit autorităţilor din Hunedoara, mai multe cadre medicale din Spitalul Petroşani, dar şi angajaţi ai Ambulanţei Hunedoara şi ai unei clinici private din Hunedoara au intrat în contact cu tânăra care a plecat de acasă, deşi era în izolare la domiciliu, pentru a-şi face mai multe analize medicale.

Aceasta nu a declarat că era în izolare la domiciliu pentru că a venit din Italia. Femeia de 26 de ani fusese amendată anterior pentru că a părăsit domiciliul în care a declarat că se autoizolează. Ea revenise în țară din zona Veneto în 1 martie.

Sursa: Mediafax

Recomandari