Antena Căutare

Drumul European 85 a disparut in zapada. Peste 500 de oameni au fost salvati din nameti

A fost cosmar azi-noapte pe drumul European 85. Soseaua care leaga Moldova de Bucuresti a disparut in zapada. Peste 525 de oameni, printre care 17 copii, au ramas blocati in masini. In mijlocul viscolului fara mancare, apa sau sansa sa se miste din loc. Printre ei si pasagerii unui microbuz plecat ieri la orele pranzului catre Capitala.

Aproape de miezul noptii, jandarmii au reusit sa-i scoata pe pasagerii unui microbuz prins in mijlocul urgiei. Mai aveau carburant pentru cateva zeci de minute de caldura.

In camioane, microbuze sau propriile masini, soferi si pasageri au stat in bezna, la mila furtunii de zapada.

In ajutorul celor blocati pe drumul european 85, a sarit o echipa formata din pompieri, militari si jandarmi. I-au ajutat pe oameni sa-si mute masinile din loc si sa-si gaseasca un adapost.


"Avand in vedere conditiile climaterice care au fost si se mentin continuare s-a actionat in vederea salvarii persoanelor care au fost inzapezite pe tronsonul de drum cuprins intre Mihailesti si Hanu lui Ovidiu. Am intervenit si cu ajutorul unui ATV. Au fost foarte multi batrani care au avut nevoie sa fie transportati la un centru special amenazat in comuna Mihailesti", a declarat unul dintre jandarmii care au participat la salvarea oamenilor.

Cei mai multi au ajuns alaturi de pasagerii microbuzului la primaria Mihailesti. Au primit acolo ceai cald si au putut sa-si cumpere cate ceva de mancare.

ANM: Codul portocaliu se prelungeste in Tulcea si Constanta... VIDEO! Emil Boc a pus mana pe lopata si a trecut la deszapezit: "Am antrenament din tinerete"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi) Luni, 13.05.2024, 11:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x