Antena Căutare

Acesta este ”pacientul 1”! A fost trimis acasă, de la el cornavirusul a lovit Italia și România!!! A scăpat după 18 zile!!!

Mattia Y.M., un italian de 38 de ani, este considerat ”pacientul 1”, cel de la care epidemia a invadat Italia și, implicit, a ajuns în România. A revenit la viață după 18 zile de tratament, dar nu a scăpat, complet, de pericol!

Acesta este ”pacientul 1”! A fost trimis acasă, de la el cornavirusul a lovit Italia și România!!! A scăpat după 18 zile!!! Galerie
Mattia Y.M., 38 de ani, ”pacientul 1” din Italia

Pe 16 februarie, dis de dimineață, Mattia Y.M., un italian de 38 de ani, s-a prezentat la dispensarul din Castillone D'Adda (Loddi), unde trăiesc părinții săi, la care stătuse peste noapte. Medicul de acolo, Luca Pelleborini, a înțeles că este ceva mai grav, l-a trimis la primul spital mai ”civilizat” din zonă, la Codogno. Aici l-au ”analizat”, apoi l-au trimis acasă! Pe 18, după două zile, a revenit. L-au sfătuit să se interneze, a refuzat, deși se simțea din ce în ce mai rău. După câteva ore, situația părea că a scăpat de sub control. Pe 20 februarie, dimineața, medicii au crezut că-l vor pierde: a fost nevoie de intubare, de un defibrilator, Mattia fiind internat, de urgență, la Unitatea de Terapie Intensivă. Au încercat să afle ce și cum, de unde a ajuns coronavirusul într-un sătuc de lume din Italia??? Mattia cinase cu un amic, D.G., venit, recent, din China, chiar de la Wuhan. Bun, deci nu acesta este ”pacientul 1”? NU! Pentru că la D.G. testul a ieșit negativ, deși pare greu de crezut!!! Se presupune că el a fost doar ”purtător”!

Din acel moment, a fost considerat ”pacientul 1”, primul infectat cu coronavirus în Italia. La început, Mattia a crezut că este vorba despre o gripă mai puternică. La 38 de ani avea un organism de fier, era fost sportiv, atlet, continua și azi să alerge distanțe uriașe, era într-o formă fizică de invidiat. Cu toate acestea, coronavirusul a lovit. Mattia a infectat mulți medici, dar și bolnavi cu alte probleme, de la spitalul din Codogno, situat la șapte kilometri de Castillone D'Adda. Imediat, locul a devenit prima zonă ”roșie” din peninsulă.

Acesta este ”pacientul 1”! A fost trimis acasă, de la el cornavirusul a lovit Italia și România!!! A scăpat după 18 zile!!!

Spitalul din Codongo, de unde Mattia a fost trimis acasă în primele zile

Mattia a fost plimbat patru zile până să fie internat

S-a dat alarma peste tot. Oamenii s-au închis în case, guvernul italian a luat, imediat, măsuri de urgență în cele 10 așezări din Lodi.

Mattia - care a infectat-o și pe soția sa, gravidă în opt luni, a început, imediat, tratamentul. O combinație din trei elemente vitale pentru ca rezultatul final să fie unul fericit:

- cocktail experimental de produse farmaceutice antivirale, antibiotice și, da, unele dintre ele experimentale, cum ar fi cele de luptă împotriva HIV-ului

- terapii vitale: hidratare, alimentație artificială

- absența unor complicații posterioare

După 18 zile de luptă, Mattia a fost scos de la Terapie Intensivă. Acum respiră singur și este semiconștient, la spitalul din Pavia. Soția sa, care a urmat același tratament, dar la Milano, pare că a scăpat, și ea, de coronavirus, întorcându-se acasă.

Ei sunt românii infectați cu coronavirus! Ce știm despre cele 31 de persoane testate pozitiv cu COVID-19

Cu Mattia s-a demonstrat că virusul nu atacă umai persoanele în vârstă sau cele care suferă de alte afecțiuni. Mai mult, vorbim despre un tip cu constituție atletică, practicant al sporturilor de performanță în tinerețe. Spre exemplu, în Lombardia, zona cea mai afectată din Italia, cu cel mai mare număr de infectați, din 440 de pacienți aflați în stare gravă la internare, dar recuperați, 8% au fost între 25 și 49 de ani, 33% între 50 și 64 de ani și abia 22% peste 75 de primăveri.

Olt: Patru poliţişti au fost reţinuţi, după ce au primit mită de la un şofer pentru a nu-l amenda că depăşise viteza leg... Universitățile își închid porțile, de teama coronavirusului! Ce studenți vor sta acasă, până pe 29 martie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x