Live acumNeatza cu Razvan si Dani
Prime Time 20:30Animatie: Vaiana

Elevii vor fi primiți la școală doar cu declarație pe propria răspundere semnată de părinți. Ce responsabilități au aceștia după 15 septembrie 

Elevii din România vor reveni la școală pe 14 septembrie numai dacă părinții vor completa o declarație pe propria răspundere, în cadrul cărora își asumă că, în ultimele 14 zile, copiii nu au prezentat simptome specifice unei afecțiuni infecțioase, nu a fost diagnosticat cu COVID-19 și nici nu a intrat în contact cu o persoană depistată pozitiv. 

Elevii vor fi primiți la școală doar cu declarație pe propria răspundere semnată de părinți. Ce responsabilități au aceștia după 15 septembrie

De asemenea, potrivit draftului Ordinului pentru aprobarea Normelor privind instituirea de măsuri sanitare şi de protecţie în unităţile de învăţământ în perioada pandemiei COVID-19, publicat de Ministerului Sănătăţii, părinții sunt obligați să semnaleze dacă copiii au avut probleme de sănătate, dacă au necesitat consult medical și, de asemenea, să anexeze documente medicale.

Ministerul Sănătății a publicat normele. Așa va începe școala din 14 septembrie! Masca este obligatorie pentru toată lumea!

Ce cuprinde declarația pe proprie răspundere ce trebuie să fie semnată de părinți:

  • Copilul nu a prezentat simptome specifice unei afectiuni cu potential infectios (febră, tuse, dureri de cap, dureri de gât, dificultăți de respirație, diaree, vărsături, rinoree, etc).
  • Copilul nu a fost diagnosticat cu COVID-19
  • Copilul nu a venit în contact cu o persoană testată pozitiv pentru această afecțiune.
  • Nu voi aduce copilul în colectivitate dacă prezintă simptome specifice unei afecțiuni cu potențial infecțios (febră, tuse, dureri de cap, dureri de gât, dificultăți de respirație, diaree, vărsături, rinoree, etc).

Reguli noi! Studenții și elevii ar putea avea camere individuale în camine, iar la cantină vor putea sta fără mască. Care sunt obligațiile din cămine, cantine și mijloacele de transport

De asemenea, părinții au și alte obligații, și anume trebuie să menționeze dacă în perioada suspendării cursurilor școlare, elevul:

  • nu a avut nicio problemă de sănătate
  • a avut o problemă de sănătate, motiv pentru care a necesitat consult medical. Părinții trebuie să anexeze o copie a documentelor medicale (scrisoare medicală sau bilet de ieșire din spital).

Conform aceluiași document, elevii nu vor mai putea fi însoțiți de părinți în curtea școlii și nici în unitatea de învățământ.

În ce situații pot fi suspendate cursurile într-o clasă sau în toată școala după 15 septembrie. Scenariile luate în calcul de ministerul Sănătății

Comunicarea cu părinții se va realiza telefonic sau prin mijloace electronice în vederea identificării din timp a semnelor de îmbolnăvire și a inițierii măsurilor de prevenire a îmbolnăvirilor în colectivitate.

Recomandari