Aproape o sută de noi cazuri de rujeolă s-au înregistrat în ultima săptămână, cele mai multe, respectiv 20, în judeţul Mureş. Alte patru judeţe au avut peste zece cazuri confirmate prin analize de laborator, dar nu s-a mai înregistrat niciun deces. Numărul total de cazuri înregistrate depăşeşte 9.800 de la debutul epidemiei.
Potrivit Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT), citat de news.ro, numărul total de cazuri de rujeolă înregistrate în Romania este 9.822, 94 fiind confirmate în ultima săptămână.
Douăzeci dintre cazurile noi de boală s-au înregistrat în judeţul Mureş, 19 în Braşov, 16 în Ialomiţa, 14 în Neamţ şi 13 în Călăraşi. S-au mai înregistrat cinci îmbolnăviri în Bucureşti şi câte una în Harghita şi Ilfov.
Potrivit CNSCBT în ultima săptămână nu a fost înregistrat niciun deces, numărul acestora fiind de 35 de la debutul epidemiei, în urmă cu un an. Cele mai multe decese, respectiv nouă, s-au înregistrat în judeţul Timiş unde sunt, de altfel, şi cele mai multe cazuri confirmate – 1.228. S-au mai înregistrat şapte decese în Dolj, şase în Arad, trei în Caraş-Severin şi câte unul în Bihor, Braşov, Cluj, Călăraşi, Neamţ, Satu Mare, Vaslui, Galaţi, Mureş şi Bucureşti).
S-au înregistrat cazuri de rujeola în 41 de judeţe, Tulcea fiind singurul judeţ fără niciun caz. Peste o mie de cazuri s-au mai înregistrat în judeţele Arad şi Caraş-Severin.
Rujeola (pojarul) este o boală infecţioasă care adesea duce la complicaţii. Din patru persoane care fac rujeolă, una are nevoie de spitalizare, iar pentru 1 din 1.000 de bolnavi de rujeolă boala este mortală. Vaccinul împotriva rujeolei (pojarului) protejează copiii împotriva acestei boli. În România, 9 din 10 parinţi îşi vaccinează copiii.
Ajutor financiar de 500 de lei pentru acestă categorie de români. Până la ce dată se depune dosarul... Tradiţii şi obiceiuri de Lăsata Secului. Ce trebuie şi CE NU AI VOIE să faci înainte de Postul Crăciunului din 2017...