Live acum
Prime Time 20:00Chefi la cutite Sezonul 9

Este oficial! De Crăciun, românii vor avea interdicție! Ce se întâmplă cu porcii

Sacrificarea porcului de Crăciun va fi o misiune grea! S-a făcut anunțul care a scandalizat toți românii! Ce sunt obligați să facă cu animalele lor?

Românilor li se impun condiții stricte la tăierea porcului. Cum se mai poate realiza sacrificarea animalului

O directivă a Ministerului Agriculturii prevede ca tăierea porcului să nu se mai realizeze decât în prezența medicului veterinar. Inițiativa este nerealistă, spun oamenii, regula fiind imposibil de aplicat în condițiile în care nu există suficienți medici veterinari pentru toate gospodăriile care au porci.

Directiva dată de fostul ministru al Agriculturii, Petre Daea, a intrat în vigoare de o săptămână. Direcțiile sanitar-veterinare au anunțat primăriile care, la rândul lor, au început să instruiască oamenii.

„Sunt medici care au preferat să se ocupe de alte activități, în alte domenii. Pentru că, la ora actuală, din cauza deficitului de animale, nu mai asigură veniturile necesare funcționării unor astfel de cabinete. (…) cu greu facem față. Și noi suntem destul de puțini”, spune Veronel Bolborea, director DSVSA Olt, conform Digi24.

În același ordin al ministrului este prevăzută și limitarea numărului de porci crescuți într-o gospodărie la maximum 5 animale.

Recomandari