Antena Căutare

Este sau nu momentul pentru Catedrala Mantuirii Neamului?

Patriarhia Romana cauta proiectanti pentru constructia Catedralei Mantuirii Neamului, chiar daca exista controverse legate de realizarea acestei constructii. Astazi vor fi prezentate ofertele primite, care includ proiectele de arhitectura, rezistenta si instalatii, insotite de machete ilustrative, care au fost depuse de societatile inscrise la concursul de proiectare a viitoarei catedrale patriarhale.


Si Asociatia Umanista Romana se opune constructiei. Reprezentantii Asociatiei considera ilegale si neconstitutionale demersurile facute pentru a forta ridicarea Catedralei Mantuirii Neamului pe terenul de 11 hectare de langa Palatul Parlamentului.

Legat de constructia Catedralei, si romanii se impart in doua tabere: pro sau contra. Cei care se impotrivesc proiectului au creat chiar si un cont pe facebook.com, intitulat "Nu e momentul pentru Catedrala Neamului de 400 de milioane euro", aici inscriindu-se peste 19.300 de membri.

"Biserica in tara noastra nu se implica in nimic decat in acumulat terenuri cu japca si indesat sacul cu bani din camara clericilor. Auretul asta de prost gust care se cere construit este o sfidare revoltatoare la adresa omului care SE ROAGA sa-i ajunga banii si pentru felia de paine de maine. In loc sa construiasca biserici peste biserici care inghit bani peste bani fara sa produca sau sa ajute CONCRET pe ceva sau pe cineva, mai bine ar reconditiona spitalele care chiar salveaza vieti. In timp oamenii or sa se departeze de Dumnezeu din cauza lacomiei personalului bisericesc care ", scrie o tanara pe site-ul de socializare.

"Avem destule biserici unde se platesc taxe exagerate si 400 milioane de euro pot fi folositi pentru toti batranii si copiii care plang de foame intr-o tara unde nu mai exista nici un strop de ratiune", adauga un alt semnatar al petitiei.

"Biserica ar trebui sa fie prima care sa anuleze sau macar sa amane o astfel de aberatie, in concordanta cu vremurile pe care le traim. Oamenii vor muri de foame. La propriu. Ce face Biserica in numele Domnului? Cum ii ajuta ea pe cei in nevoie?", intreaba un alt sustinator al manifestului "Nu e momentul pentru Catedrala Neamului de 400 milioane euro".

Tot articolul, in Jurnalul National

Eroina de "succesuri" cu Aston Martin... Seful Directiei Sanitar Veterinare din sectorul 3 si doi inspectori au fost arestati pentru luare de mita...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x