Antena Căutare

Exercițiu în Marea Neagră. Scafandri militari vor participa la mai multe misiuni în apropierea litoralului românesc

Luni, 22 iulie, a început un exercițiu multinațional care are ca scop consolidarea instruirii scafandrilor militări din țările NATO, dar și din ţări semnatare ale Parteneriatului pentru Pace (PfP).

Luni, 22 iulie, a început un exercițiu multinațional care are ca scop consolidarea instruirii scafandrilor militări din țările NATO, dar și din ţări semnatare ale Parteneriatului pentru Pace (PfP).

Ediția cu numărul zece a Exerciţiului multinaţional „Eurasian Partnership MCM Dive” se desfășoară în perioada 22-26 iulie la Constanța și în apropierea litoralului românesc.

„Eurasian Partnership MCM Dive 19 este condus de Componenta Operaţională Navală, iar gruparea de forţe are în compunere structuri din subordinea Comandamentului flotei, a Centrului 39 Scafandri şi a Direcţiei Hidrografice Maritime şi este singurul exerciţiu multinaţional anual, organizat în bazinul vestic al Mării Negre, care este destinat consolidării instruirii scafandrilor militari din ţări NATO şi din ţări semnatare ale Parteneriatului pentru Pace (PfP)”, au transmis reprezentanţii SMFN.

Scafandri militari din țări precum România, Azerbaidjan, Bulgaria, Georgia şi Statele Unite ale Americii vor participa la exerciții de căutare și identificare a dispozitivelor explozive marine și vor desfășura activități de scufundare cu circuit deschis și semi-deschis.

„Obiectivul principal al exerciţiului este antrenarea în comun a forţelor participante, pentru dezvoltarea interoperabilităţii şi pentru îmbunătăţirea cunoştinţelor din domeniul luptei împotriva ameninţărilor subacvatice” , au precizat reprezentanții SMFN.

Din partea Forțelor Navale Române vor participa corveta „Contraamiral Horia Măcelariu”, dragorul maritim „Locotenent Lupu Dinescu”, nava maritimă hidrografică „Căpitan-comandor Alexandru Cătuneanu”, remorcherul maritim de salvare „Grozavul”, nava rapidă de scafandri „Venus”, patru ambarcaţiuni rapide (RHIB), două detaşamente de scafandri EOD şi un detaşament de scafandri de mare adâncime.

Scriitorul Gabriel Bota a fost bătut de un taximetrist: ”Nu știu pe cine să fiu revoltat. Poliția nu a făcut nimic!”... Mor copiii României! 94 de cazuri de rujeolă confirmate în ultima săptămână!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x